Μετά την έναρξη του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου που πραγματοποιήθηκε με κάθε επιτυχία, οι πρέσβεις της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας που είναι και οι τιμώμενες χώρες, ξεναγήθηκαν στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου.

Ο καθηγητής αρχαιολογίας και πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής, ενημέρωσε τους φιλοξενούμενους διπλωμάτες για τα ευρήματα και τη σπουδαιότητα της περιοχής.

Στη συνέχεια οι διπλωμάτες επισκέφθηκαν τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου και ξεναγήθηκαν από τον Νίκο Πασχαλούδη, υπεύθυνο επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου.

Οι πρέσβεις δήλωσαν στον πρόεδρο του ΟΡΦΕΟ Γρηγόρη Παπαχρήστο, ότι είναι εξαιρετικά ενθουσιασμένοι τόσο από τα αποτελέσματα της συνεργασίας στα πλαίσια του 43ου Φεστιβάλ Ολύμπου, όσο και από τη θερμή φιλοξενία και ότι θα επαναλάβουν σύντομα την επίσκεψή τους.

Με τις θεατρικές παραστάσεις «Ή σε ποιόν ανήκει ο κόσμος» και «Η κοιμωμένη ξύπνησε» συνεχίζεται το 43o Φεστιβάλ Ολύμπου, το οποίο και το φετινό καλοκαίρι συμμετέχει στα πολιτιστικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας με εξαιρετική απήχηση. Αναλυτικά:

● Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 – ώρα έναρξης 21:30 – Αρχαίο θέατρο Δίου

Ή σε ποιόν ανήκει ο κόσμος

Η παράσταση «Ή σε ποιόν ανήκει ο κόσμος» του χορογράφου και χορευτή Κυριάκου Χατζηιωάννου είναι η πρώτη θεατρική προσέγγιση που συνδέεται με την πολιτική ταινία (1932) «Kuhle Wampe, or who owns the world».

Αυτή η ταινία ήταν προϊόν μιας κολεκτίβας στης οποίας τα μέλη συμπεριλαμβάνονταν οι Slatan Dodow (σκηνοθεσία), Bertolt Breh t(σενάριο), Hanns Eisler (μουσική) και Ernst Bush (ηθοποιός).

Βασισμένος πάνω σ’ αυτή τη δουλειά ο Κυριάκος Χατζηιωάννου και η ομάδα του αναζητούν μια κοινωνική ουτοπία στη οποία όλοι είναι ίσοι και η αλληλεγγύη είναι πραγματική, και αναρωτιούνται αν αυτή η αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει στ’ αλήθεια.

Σύλληψη, σκηνοθεσία, χορογραφία: Κυριάκος Χατζηιωάννου.
Παίζουν : Anja Meser, Falk Rößler, Jost von Harleßem, Κυριάκος Χατζηιωάννου, Léonard Bertholet, Νάνσυ Σταματοπούλου. Υπεύθυνη παραγωγής: Stranger in company, Franziska Schmidt.

Mε την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας και της Pro Helvetia.

Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 – ώρα έναρξης 21:30 – Αρχαίο θέατρο Δίου

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» της Ξένιας Καλογεροπούλου

«Η Κοιμωμένη ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα. Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Πρωταγωνιστούν: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Ορέστης Τζιόβας.

Εισιτήρια: Κανονικό 10€ – Πολυτέκνων, ανέργων, ΑΜΕΑ, ομαδικό (άνω των 10 ατ.) 8€, ΟΓΑ.

Ματαιώνεται η παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ

Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μποστ, μετά από ανακοίνωση της παραγωγής, ακυρώνεται πανελλαδικά και έτσι ματαιώνεται η συμμετοχή της και στο 43o Φεστιβάλ Ολύμπου.

Περισσότερες πληροφορίες: http://festivalolympou.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις