Στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 16 Αυγούστου, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα «A Blast».

Μετά τη συμμετοχή της «Χώρας Προέλευσης» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το 2010, ο Σύλλας Τζουμέρκας συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία σε διεθνή φεστιβάλ, με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Αγγελική Παπούλια.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα, την Πιερία και το Αμβούργο. Πρόκειται για συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας και Ολλανδίας, με την υποστήριξη του ελληνικού και του ολλανδικού Κέντρου Κινηματογράφου, των Κέντρων Κινηματογράφου Αμβούργου και Ρηνανίας- Βεστφαλίας και τη συμμετοχή του γαλλογερμανικού καναλιού ZDF/ARTE.

Ο σκηνοτέτης και η Γιούλα Μπούνταλη, οι οποίοι συνυπογράφουν το σενάριο, αναφέρουν για τη σύνοψη της ταινίας: «Η Μαρία τρέχει στην εθνική οδό. Πίσω της, φωτιά και μία τσάντα γεμάτη λεφτά. Μπροστά της, ο ατέλειωτος δρόμος. Μόλις μία ημέρα πριν, ήταν μία στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος, υπεύθυνη κόρη.

Σήμερα, έχει επαναστατήσει. Και είναι αποφασισμένη να σαρώσει στο πέρασμά της ό,τι αγάπησε ποτέ. Βίαιο και ειλικρινές, γενναίο σαν την ηρωίδα του, το “A Blast” την ακολουθεί στην προσπάθειά της να ξαναπάρει τη ζωή της στα χέρια της. Η μαύρη κωμωδία και το δράμα εναλλάσσονται συνεχώς και μία κρυμμένη τρυφερότητα τρυπάει διαρκώς τη σκληρή πραγματικότητα, συνθέτοντας την τελική πορεία της Μαρίας προς την εξιλέωση, σε μία ελληνική ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ».

Το σχέδιο της ταινίας είχε τιμηθεί πριν δύο χρόνια στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο, με το χρηματικό βραβείο ανάπτυξης συμπαραγωγής.

«Μέσα στα πυρετώδη χρόνια της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, το «A Blast» μιλά για το τι σημαίνει να σε διαψεύδουν και να κάνεις κάτι γι’ αυτό» σημειώνει ο Σύλλας Τζουμέρκας. «Η Μαρία ξεκινά την ενήλικη ζωή της με τις καλύτερες προθέσεις. Δέκα χρόνια μετά, όπου και αν κοιτάξει γύρω της, όλα έχουν ραγίσει. Απρόθυμη να συμφιλιωθεί με τη χαμένη της αξιοπρέπεια, την έλλειψη φροντίδας και την νικημένη της αγάπη για τη ζωή, η Μαρία επιτίθεται. Επιτίθεται στον εαυτό της, στο παρελθόν της και τους αγαπημένους της, στη χώρα της και στην αντίληψη των άλλων για το φύλο της, σε έναν άγριο αγώνα για την αλήθεια μέσα της και γύρω της» προσθέτει.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον χειμώνα από τη StraDa Films.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις