Στην επέτειο των 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήταν αφιερωμένη η χθεσινοβραδινή πρώτη επίσημη συναυλία των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ στον ιστορικό χώρο της Πνύκας.

Η 70μελής Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ, υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μποτίνη, ερμήνευσε έργα των μεγάλων συνθετών του 20ου αιώνα Heitor Villa Lobos, Astor Piazzolla, Dmitri Shostakovich, Aram Khatchaturian και Νίκου Σκαλκώτα.

Συνέπραξαν οι σολίστ Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Κώστας Κοτσιώλης (κιθάρα) και Χρήστος Ζερμπίνος (ακορντεόν).

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο συμβολισμό της ημέρας και του τόπου διεξαγωγής της συναυλίας, τονίζοντας ότι η δημοκρατία συνδέεται άρρηκτα με τις πολιτισμικές και πνευματικές της παραμέτρους. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η διοργάνωση ανάλογων δράσεων ανταποκρίνεται πλήρως στη θεσμική υποχρέωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης για την προβολή και προώθηση της πολιτιστικής δημιουργίας και του δημοκρατικού διαλόγου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ, κ. Νίκος Ξανθούλης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ θα είναι ένα σύγχρονο, ανταγωνιστικό και αποτελεσματικό μουσικό σύνολο. Επίσης, ανέφερε ότι στη συναυλία παρουσιάζονται έργα, οι συνθέτες των οποίων αξιοποίησαν δημιουργικά τη λαϊκή μουσική παράδοση των χωρών τους, επιτυγχάνοντας να την περάσουν στο επίπεδο της συμφωνικής ορχήστρας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στελέχη της κυβέρνησης, πρέσβεις ευρωπαϊκών κρατών, βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, θεσμικών και πολιτιστικών φορέων, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις