Θερινή Ακαδημία με θέμα «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτιστική Διπλωματία» διοργανώνουν από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία.

Η Ακαδημία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονική συγκυρία για το πολιτισμικό γίγνεσθαι της Ελλάδος, ενόψει και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων των ανασκαφών στην Αμφίπολη.

Στόχος είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές ιδέες και θεωρητικά σχήματα των διεθνών σχέσεων και της πολιτιστικής διπλωματίας.

Θα διδάξουν έγκριτοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διπλωμάτες, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ.α. Οι συμμετέχοντες είναι στελέχη των διπλωματικών υπηρεσιών, υποψήφιοι διδάκτορες, διδάκτορες και νέοι ερευνητές, καθώς και εν γένει μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας. Προέρχονται από τις ΗΠΑ, Βέλγιο, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αζερμπαϊτζάν, Κίνα, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Καζακστάν, Τουρκία, Μεξικό, Σουρινάμ, Κύπρο, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Κόσσοβο, Βολιβία κ.α. Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με κριτήρια αριστείας, καθώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος υπήρξε πολύ μεγάλη.

Τα αντικείμενα που θα εξεταστούν είναι:
– Ήπια Ισχύς και Πολιτιστική Διπλωματία
– Οι Σχολές Σκέψης των Διεθνών Σχέσεων
– Ο ρόλος της διεθνούς νομιμότητας στην Υψηλή Στρατηγική
– Αντικείμενα και Μέσα της Πολιτιστικής Διπλωματίας
– Διαπολιτισμική Στρατηγική Δημόσια Διπλωματία
– Αλληλεπιδράσεις Πολιτισμού, Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: www.hfc.gr, www.idis.gr, http://hfcseminars.weebly.com/

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις