Με ένα αφιέρωμα στον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ανοίγει απόψε η αυλαία της Βαλκανικής Πλατείας 2014, που πραγματοποιείται για 15η συνεχή χρονιά, με κύριο φορέα διοργάνωσης τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Ο ερμηνευτής Δημήτρης Μπάσης, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής και της Χορωδίας των Δημοτικών Ωδείων Νεάπολης- Συκεών καλούν το κοινό σ’ ένα μουσικό ταξίδι με τραγούδια “σταθμούς” στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η συναυλία, με τίτλο “Στη γειτονιά των αγγέλων”, θα φιλοξενηθεί, στις 9 το βράδυ, στα Συμμαχικά Κοιμητήρια, επί της οδού Λαγκαδά, με ελεύθερη είσοδο.

Στις εκδηλώσεις της “Βαλκανικής Πλατείας 2014” συμμετέχουν επίσης πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, μουσικά και χορευτικά σχήματα από την Ελλάδα και άλλες χώρες των Βαλκανίων, συγγραφείς και εικαστικοί δημιουργοί, ενώ η λήξη έχει οριστεί για το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, με συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης.

Επιπλέον, πλούσιο είναι και το πρόγραμμα της Παιδικής Σκηνής, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με αφηγήσεις παραμυθιών, κουκλοθέατρα, χορούς και αστρονομικές ξεναγήσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις