Η “Λογοτεχνική Σκηνή” είναι το μοναδικό φεστιβάλ Λόγου και Λογοτεχνίας που πραγματοποιείται στη χώρα από δημόσιο φορέα και με τη φετινή, τρίτη συνεχή διοργάνωσή του, τείνει να λάβει τον χαρακτήρα θεσμού και, μάλιστα, ήδη επιτυχημένου.

Είναι η τρίτη χρονιά που πραγματοποιείται φέτος (ξεκινά απόψε και ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής στη Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης), με τη συμμετοχή 35 πρωτοεμφανιζόμενων, αλλά και νέων και ήδη καταξιωμένων με το έργο τους ποιητών και πεζογράφων, καθώς και καλλιτεχνών με αντικείμενο τη μουσική και τον χορό (προστέθηκαν φέτος).

Η “Λογοτεχνική Σκηνή” δημιουργήθηκε το 2012 στο πλαίσιο του “Παρά θιν’ αλός” του Δήμου Καλαμαριάς. Πρόκειται για μια διοργάνωση, η οποία απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό που αγαπάει τη λογοτεχνία και τη δημόσια ανάγνωσή της, όπως αγαπά και να γνωρίζει από κοντά τους δημιουργούς.

Φέτος, στη “Λογοτεχνική Σκηνή” συμμετέχουν, με αλφαβητική σειρά:
Ενο Αγκόλλι, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Κυριάκος Γιαλένιος, Μιχάλης Γκανάς, Ειρήνη Γκόλτσιου, Αννα Γούλα, Αγγελος Ευθυμιάδης, Αρίστη Ζαΐμη, Γιάννης Καισαρίδης, Διονύσης Καρατζάς, Εύη Καρκίτη, Γιώργος Κασαπίδης, Άννα Κουστινούδη, Στάθης Κοψαχείλης, Αχιλλέας Κυριακίδης, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Σπύρος Λαζαρίδης, Γιώργος Μαρκόπουλος, Τζένη Οικονομίδου, Δημήτρης Πέτρου, Νόρα Πυλόρωφ-Προκοπίου, Θοδωρής Ρακόπουλος, Κρίτων Σαλπιγκτής, Ζήσης Σαρίκας, Σάκης Σερέφας, Θοδωρής Σαρηγκιόλης, Ντον Σκόφιλντ, Καίτη Στεφανάκη, Βαγγέλης Τασιόπουλος, Βασίλης Τσιαμπούσης, Τέλλος Φίλης, Κοσμάς Χαρπαντίδης, Κώστας Χατζηκυριακού, Ιγνάτης Χουβαρδάς, Δήμητρα Χριστοδούλου. Σήμερα το βράδυ, θα ακουστεί ηχογραφημένη και η φωνή της Κικής Δημουλά να διαβάζει ποιήματά της.

Τις τρεις περφόρμανς, που φέτος είναι αφιερωμένες στο Νίκο-Αλέξη Ασλάνογλου, έχουν αναλάβει οι θεατρικές ομάδες “Ακτίς Αελίου” και “Ars Moriendi” και η ομάδα σύγχρονου χορού “Vis Motrix”, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση μελοποιημένης ποίησης από νέους καλλιτέχνες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”, στην Καλαμαριά, η είσοδος είναι ελεύθερη και η ώρα έναρξης είναι στις 7.30 μ.μ. Την ευθύνη του συντονισμού των εκδηλώσεων της Λογοτεχνικής Σκηνής έχει ο συγγραφέας και εκδότης του περιοδικού “Εντευκτήριο” Γιώργος Κορδομενίδης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις