Διπλό sold out η Ελεονώρα Ζουγανέλη

Διπλό sold out η Ελεονώρα Ζουγανέλη
«Η τρίτη μέρα συναυλίας ήταν μεγάλη έκπληξη και για μένα. Προσπαθώ να το χαρώ και να το απολαύσω…» δηλώνει ενθουσιασμένη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ελεονώρα Ζουγανέλη, η οποία θα τραγουδήσει για τρεις βραδιές στον κήπο του Μεγάρου -και όχι για μία όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί- λόγω της μεγάλης ζήτησης των εισιτηρίων.

Αύριο 20, την Κυριακή 21 αλλά και τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, οι φίλοι της θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν τα τραγούδια της στον όμορφα διαμορφωμένο χώρο του κήπου του Μεγάρου Μουσικής.
 
Με τα εισιτήρια των δυο πρώτων ημερών να έχουν ήδη εξαντληθεί, η τρίτη μέρα της συναυλίας στον κήπο του Μεγάρου, όπως και η ίδια εξηγεί ήταν κάτι παραπάνω από «καλοδεχούμενη». «Είναι όμορφο πράγμα αυτό που κάνεις να αρέσει στον κόσμο… 'Αλλωστε το φετινό καλοκαίρι ήταν πολύ σημαντικό για μένα, καθώς κύλησε με αυτή την ανάλογη αποδοχή του κόσμου. Ήταν μια πολύ μεγάλη και συγκινητική ιστορία».
 
Για το πώς η ίδια αισθάνεται για τη μεγάλη της απήχηση στο κοινό, μιλά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ: «Συγκινούμαι με την ανταπόκριση του κοινού. Σαφώς αυτή είναι και η πρόθεσή μου και ο στόχος μου: να συμβεί αυτή η επικοινωνία με τον κόσμο. Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται οικεία μαζί μου και όταν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, είτε χορεύοντας, είτε δακρύζοντας, για μένα είναι η μεγαλύτερη στιγμή και η μεγαλύτερη επιτυχία».
 
Στις ξεχωριστές συναυλίες που θα λάβουν χώρα στον «ζεστό» -σύμφωνα με την ίδια- χώρο του κήπου, θα παρουσιάσει το πρόγραμμα των συναυλιών που κυκλοφόρησε η ερμηνεύτρια στην περιοδεία το καλοκαίρι της με τίτλο: «Η δύναμή σου, η δύναμή μου» ενώ περιλαμβάνει τραγούδια της δισκογραφίας της και διασκευές ελληνικών τραγουδιών που εκείνη ξεχωρίζει. Το πρόγραμμα όμως θα κρύβει και εκπλήξεις, καθώς το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ακούσει για πρώτη φορά ακυκλοφόρητα κομμάτια από τη νέα της δουλειά που αναμένεται να βγει με τη νέα χρονιά.
 
Μιλώντας η νεαρή τραγουδίστρια για τα νέα δεδομένα και τις επιδράσεις που φέρνει η κρίση, αναφέρει: «Η κρίση σίγουρα επιδρά και κάπου θετικά. Πίστευα από πάντα, ότι ένα πράγμα που είτε λέγεται κρίση οικονομική, είτε προσωπική, υπάρχει πάντα μια άλλη πλευρά που σου χαρίζει πράγματα, ίσως ακριβώς για να υπάρξει και μια ισορροπία...».
 
Και συμπληρώνει: «Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν αλλάξει, έχουν γίνει πιο ουσιαστικές, κάποια άνθρωποι προσπαθούν να ζουν με ειλικρίνεια αφού δεν υπάρχει πια λόγος προσποίησης. Πιστεύω ότι μας φέρνει και καλά πράγματα η κρίση. Εμένα προσωπικά με έχει κάνει πιο τίμια απέναντι σε αυτό που κάνω. Ακριβώς επειδή αυτή τη στιγμή έχω την αποδοχή του κόσμου, προσπαθώ να είμαι "εντάξει" απέναντι στους ανθρώπους που έρχονται και πληρώνουν αυτό το ποσό για να με δουν. Θέλω να περνούν όσο καλύτερα γινέται».
 
Για το πώς βλέπει τα πράγματα στον χώρο, αλλά και την εικόνα που είχε το κοινό για τους τραγουδιστές, μιλά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, η νεαρή ερμηνεύτρια: «Είχε παρεξηγηθεί πιστεύω πολύ ο χώρος. Είχε προωθηθεί από κάποιους η εικόνα, ότι οι καλλιτέχνες κάθονται όλη μέρα, τραγουδάνε και βγάζουν δισεκατομμύρια και αυτό είχε περάσει στο κοινό. Γι΄αυτό άλλωστε πιστεύω ότι τώρα μας τιμωρούν» ενώ διευκρινίζει: «αυτό βέβαια δεν συμβαίνει σε μένα, σε ανθρώπους συνομήλικούς μου. Εγώ μεγάλωσα σε μια οικογένεια που δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Ο πατέρας μου για παράδειγμα είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει πολύ σκληρά και πολλές ώρες, οπότε δεν έλαβα ποτέ άλλου είδους παραδείγματα…»
 
Μιλώντας για τις θυσίες ενός καλλιτέχνη αλλά και τα οφέλη της επιτυχίας, η ίδια εξηγεί: «Τελικά δεν είναι αυτό το θέμα, οι θυσίες και τα οφέλη. Για μένα, για να λέγεται κάποιος καλλιτέχνης, τραγουδιστής, ηθοποιός, μουσικός, χρειάζεται μεγάλος αγώνας, να δουλεύεις σε πολλά επίπεδα. Δεν αρκεί για παράδειγμα, εγώ να εξελίξω μόνο τη φωνή μου, πρέπει να εξασκώ το σώμα μου, το πνεύμα μου, την παιδεία μου, να μπορώ να μιλάω, γιατί νιώθω ότι με τα τραγούδια μου και τη στάση μου, επηρεάζω ανθρώπους. Ακόμα και όταν έρχονται άνθρωποι και μου μιλάνε, δεν μου αρέσει να βλέπουν έναν άνθρωπο "φελλό", που να μην έχει κάτι να τους πει και να τους εμπνέει σε κανένα επίπεδο».
 
Η δημοφιλής τραγουδίστρια δίνει τη δική της συμβουλή στους νέους ανθρώπους που απελπίζονται από την πραγματικότητα: «Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν πραγματικά και όντως δεν τα βγάζουν πέρα, γιατί είναι η εποχή ζόρικη και οι ευκαιρίες δεν δίνονται τόσο απλόχερα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που απλά δεν θέλουν να κάνουν τίποτα γιατί έχουν βολευτεί σε μια κατάσταση γκρίνιας. Και δεν μιλάω μόνο για τον δικό μου χώρο. Ξέρω ότι η εποχή είναι δύσκολη καθώς βλέπω παιδιά πιο νέα από μένα, που είναι πιο απογοητευμένα και πιο μαλθακά -με την έννοια ότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ελπίδα-. Αυτό προσωπικά μου φέρνει μεγάλη θλίψη. Οι νέοι χρειάζεται να έχουν υπομονή και μεγάλη φαντασία και δημιουργικότητα για να προχωρήσουν».
 
Έχοντας «ανοίξει πολλά -επαγγελματικά- μέτωπα», καθώς ετοιμάζει τη νέα της δισκογραφική δουλειά, παράλληλα ετοιμάζεται για το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη που θα πραγματοποιηθεί για δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, σε επανάληψη αυτής του Ηρωδείου, ενώ περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία το νέο της εγχείρημα που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο στο Εθνικό θέατρο, με την παράσταση για τη ζωή της Εντίθ Πιάφ.
 
Κλείνοντας, ρωτήσαμε τη Ελεονώρα Ζουγανέλη να μας αποκαλύψει ποιο από τα τραγούδια της, την εκφράζει αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο και εκείνη απαντά: «Αυτή την περίοδο αλλά επειδή κλείνει και ο κύκλος των συναυλιών μου, δεν μπορώ να μην ξεχωρίσω την «Επιμονή» γιατί είναι ένα τραγούδι που μου άλλαξε κατακόρυφα τη διαδρομή μου και την επαφή μου με τον κόσμο. Θεωρώ ότι μπήκα στα σπίτια πολλών ανθρώπων που δεν με γνώριζαν. Νιώθω πολύ τυχερή που έχω αυτό το τραγούδι να με ακολουθεί πια…»

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ