Εκτός των "τειχών" του βγαίνει, για πρώτη φορά φέτος -ύστερα από δέκα χρόνια επιτυχούς υλοποίησης μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων σε περισσότερους από 25.000 μαθητές ετησίως- το Ολυμπιακό Μουσείο και πάει… σχολείο!

Το Μουσείο, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, έρχεται ακόμα πιο κοντά στα σχολεία που βρίσκονται εκτός της πόλης της Θεσσαλονίκης, προσθέτοντας έτσι, στα δεκαέξι στο σύνολο μουσειοπαιδαγωγικά του προγράμματα που σχεδιάστηκαν για τη νέα σχολική χρονιά, το καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο "Το Ολυμπιακό Μουσείο πάει…Σχολείο!", το οποίο διεξάγεται εντός των σχολείων και είναι αφιερωμένο στην ειδική θεματική "Σύγχρονοι Ολυμπιακοί & Παραολυμπιακοί Αγώνες".

Η αφετηρία του προγράμματος δόθηκε, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που ορίσθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, ως ημέρα εορτασμού για όλα τα σχολεία της χώρας μας και με θεματικό άξονα "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι".

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, η εκπαιδευτική ομάδα του Μουσείου, συγκεντρώνει τον απαραίτητο αθλητικό εξοπλισμό και επισκέπτεται απομακρυσμένα σχολεία, αντιμετωπίζοντας έτσι δυναμικά, τη δυσκολία της απόστασης, αλλά και της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.

Η εκπαιδευτική δράση "Πάμε Σχολείο;…" απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι με αυτό τον τρόπο θα έρθουν κοντά στο μοναδικό Ολυμπιακό Μουσείο της χώρας, αλλά και στα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα, συνδυάζοντας θεωρητική μάθηση και βιωματική εμπειρία, μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες.

Τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αγώνες προσομοίωσης αθλημάτων που περιλαμβάνονται στο επίσημο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση στις αξίες της αριστείας, του σεβασμού και της φιλίας, στα τρία συστατικά που αποτελούν το Ολυμπιακό ιδεώδες.

Το καινοτόμο, δίωρης διάρκειας εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιάζεται και υλοποιείται προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και στη δυναμική του εκάστοτε σχολείου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις