Η Βρετανή συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι δεν πρόκειται να εκδώσει ένα νέο, όγδοο, τόμο περιπετειών του Χάρι Πότερ. Ετοιμάζει όμως, κατ’ εξαίρεση, μια ιστορία με πρωταγωνιστές από τον κόσμο του Χόγκουαρντς που θα αναρτηθεί στον ιστότοπο Ρottermore.

Η δημοσίευση έχει προαναγγελθεί για την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, μέρα της γιορτής του Halloween, ως δώρο-έκπληξη στα εκατομμύρια φίλους του Χάρι Πότερ ανά τον κόσμο.

Γιορτή των πνευμάτων, με έντονο μυστικιστικό περιεχόμενο, το Halloween, που γιορτάζεται στον δυτικό κόσμο την παραμονή της γιορτής των Αγίων Πάντων, είναι η γιορτή των τρομαχτικών πλασμάτων και των μαγισσών. Έτσι, η ιστορία της Ρόουλινγκ θα επικεντρωθεί στην Ντολόρες Άμπριτζ, την κακιά μάγισσα καθηγήτρια του Χόγκουαρτς που έκανε την εμφάνισή της στο σύμπαν του Χάρι Πότερ στον τόμο Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα.

Η ιστορία θα παρουσιάσει το παρελθόν της μάγισσας Άμπριτζ προτού καταλήξει στο Χόγκουαρτς. «Η Άμπριτζ είναι όχι μόνο ένα από τα πιο μοχθηρά πλάσματα στο Χόγκουαρτς, αλλά και το μόνο πρόσωπο πέρα από τον λόρδο Βάλντεμορτ που άφησε μόνιμο σημάδι στον Χάρι Πότερ», διαβάζουμε στο Ρottermore, που δίνει μερικά επιπλέον στοιχεία: η ιστορία θα έχει έκταση 1.700 λέξεων, θα αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες από το παρελθόν της Άμπριτζ και θα διανθίζεται με πολλά προσωπικά σχόλια της Ρόουλινγκ για τον συγκεκριμένο χαρακτήρα.

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ είχε δημοσιεύσει στο Ρottermore άλλη μια περιπέτεια του Χάρι Πότερ τον περασμένο Ιούλιο στην οποία ο Χάρι δεν ήταν πια μικρός, αλλά τριαντάρης, με ένα μυστηριώδες κόψιμο στο μάγουλό του, και παντρεμένος με την Τζίνι Πότερ, αδελφή του Ρον Γουέσλι, η οποία είναι δημοσιογράφος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις