Άλλη μια τρανή απόδειξη της μικροπρέπειας και της βαρβαρότητας της ρατσιστικής νοοτροπίας φανερώθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών», πριν από περίπου 15 μέρες χρυσαυγίτες εισέβαλαν στον χώρο του σχολείου κατά τις 5 το πρωί και αφού έγραψαν τα γνωστά ειδεχθή συνθήματα μίσους σε πολλούς από τους τοίχους προσέγγισαν τον τοίχο όπου βρισκόταν ένα μεγαλοπρεπές αντιρατσιστικό γκράφιτι και το κατέστρεψαν γράφοντας με μεγάλα κόκκινα γράμματα «ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ».

Η ζωγραφιά αυτή είχε γίνει από τον Ελληνα καλλιτέχνη του street art «Wild Drawing», γνωστό και ως WD, στο πλαίσιο του Athens Street Festival τον Μάρτιο του 2014 υπό την αιγίδα του δήμου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ αυτού, με τίτλο «Crisis? What Crisis?», πολλοί διακεκριμένοι καλλιτέχνες τού street art από την Ελλάδα και την Ελβετία αλλά και φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών είχαν αφήσει το όμορφο στίγμα τους σε σχολεία του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη με ζωγραφιές που συνδυάζουν την καλαισθησία με τα κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

Το θέαμα αυτό ωστόσο, όπως φάνηκε, ήταν αβάσταχτο για τους νεοναζί της Νίκαιας, οι οποίοι φρόντισαν να «πατήσουν» τη ζωγραφιά με το νοσηρό τους μήνυμα.

Η αντίδραση των ντόπιων αντιφασιστών ήταν άμεση, καθώς έσβησαν τα φασιστικά συνθήματα από τους τοίχους του σχολείου. Η ζημιά όμως στη ζωγραφιά δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει οργή όχι μόνο στους θαυμαστές του WD αλλά και σε όλον τον αντιρατσιστικό κόσμο της Νίκαιας. Από το περιβάλλον του καλλιτέχνη έχει εκφραστεί απογοήτευση για το συμβάν, δεν έχει εκφραστεί όμως πρόθεση για αποκατάσταση της ζημιάς.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών – Γιώργος Δρούκας

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις