Μια νέα θεαματική ψηφιακή παράσταση με τίτλο «ο θάνατος των δεινοσαύρων» θα παρουσιάζει το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό ταξίδι -κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους – πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια, στην εποχή της κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους πριν από περίπου 65 εκατ. χρόνια.

Η ταινία παρουσιάζει τις πιο πιθανές ερμηνείες της μαζικής εξαφάνισης των δεινοσαύρων και εστιάζει στην επικρατέστερη, σύμφωνα με την οποία εξαφανίστηκαν εξαιτίας της πρόσκρουσης στον πλανήτη μας ενός τεράστιου αστεροειδούς. Ταυτόχρονα θέτει επί τάπητος ερωτήματα όπως «πόσο πιθανό είναι άραγε ένα αντίστοιχο σενάριο μελλοντικής εξαφάνισης των ειδών που ζουν σήμερα στον πλανήτη μας;»

Την ημέρα της πρεμιέρας, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18:30, 20:00 και 21:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας. Την πρώτη παράσταση θα προλογίσει ο Μιχαήλ Δερμιτζάκης, ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η παράσταση εντάσσεται στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου με εισιτήριο 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά (προτείνεται για άνω των επτά ετών).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις