Η Αφροδίτη Μάνου τραγουδάει Μάνο Ελευθερίου και ο Μάνος Ελευθερίου διαβάζει μια επιλογή από έργα δικά του, και πολλά άλλα, από τη βιβλιοθήκη της καρδιάς του, σε μια ξεχωριστή παράσταση, στις 15 και 16 Νοεμβρίου στον Ιανό.

Η ιδιαίτερη αυτή παράσταση είναι μια πρόταση του επιτυχημένου «καλλιτεχνικού διδύμου» Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.

Πρόκειται για τη συνεργασία- έκπληξη των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών, δύο ανθρώπων που δρόμοι τους δεν είχαν συναντηθεί μέχρι σήμερα, όμως κινούνταν παράλληλα στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού. Οι δυο τους γνωρίζονται από παλιά, από την εποχή που ο Μίκης Θεοδωράκης έστελνε κρυφά από τη εξορία στη Ζάτουνα τις κασέτες με τον πρώτο μελοποιημένο Ελευθερίου και η Αφροδίτη με την αδερφή της, τη Μαρία Δημητριάδη, τραγουδούσαν σε στενό φιλικό κύκλο τη «Γλυκοφιλούσα Παναγιά» και «Το Τραίνο Φεύγει στις Οχτώ».

Το κοινό εκτός από τα τραγούδια των σπουδαίων συνεργασιών του Μάνου Ελευθερίου με τον Δήμο Μούτση, τον Γιάννη Μαρκόπουλο, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Γιάννη Σπανό και τον Σταύρο Ξαρχάκο, θα απολαύσει και ποίηση, με εικόνες ολοζώντανες μικρών και μεγάλων ηρώων, βιογραφίες μιας αυτοσχέδιας συλλογής αγίων, «που ζωντανεύουν λέξη-λέξη, εκεί που κάθε συλλαβή παίζει το ρόλο της σ’ ένα εργόχειρο ήχων, νοημάτων και συμβολισμών».

Την ομάδα συμπληρώνει, ο Αχιλλέας Γουάστωρ στο πιάνο.

Η παράσταση για το Σάββατο 15 Νοεμβρίου ξεκινά στις 21:30, ενώ για την Κυριακή 16 Νοεμβρίου στις 20:30. Η είσοδος είναι 12 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις