Το Λευκό Λουλούδι Νο.1 (Jimson Weed/White Flower No. 1) της ζωγράφου Georgia O’Keeffe έγραψε ιστορία, αφού πουλήθηκε έναντι 44,4 εκατομμυρίων δολαρίων, την υψηλότερη τιμή που έχει πωληθεί ποτέ έργο γυναίκας καλλιτέχνιδας, σε δημοπρασία των Sotheby’s.

Με εκτίμηση ανώτερης τιμής τα 15 εκατομμύρια, η τιμή των 44.4 εκατομμυρίων δεν ήταν αναμενόμενη καθώς , καθώς η μεγαλύτερη τιμή που είχε σημειώσει έργο της Ο’Κeeffe σε δημοπρασία ήταν τα 6, 2 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 11,9 εκατομμύρια ευρώ και αφορούσε έργο της Joan Mitchell που δημοπρατήθηκε τον περασμένο Μάιο από τον οίκο Christie’s στη Νέα Υόρκη.

Συνολικά επτά συλλέκτες πλειοδότησαν για το Jimson Weed. Το αγόρασε τελικά η Lisa Dennison, πρόεδρος των Sotheby’s Βορείου και Νοτίου Αμερικής για λογαριασμό πελάτη της (δεν έγινε γνωστό το όνομα).

Η O’Keeffe είναι γνωστή για τα τεράστια άνθη που ζωγραφίζει. Ο πίνακας ανήκε στην αδελφή της ζωγράφου, την Ανίτα ως το 1966. Εμφανίστηκε σε δημοπρασίες δύο φορές στο παρελθόν και είχε πουληθεί έναντι 990.000 στη Νέα Υόρκη τον Δεκέμβριο του 1994.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις