Εξήντα σανίδες του σκέιτ μεταμορφώνονται σε έργα τέχνης και αποθεώνουν την κουλτούρα “του δρόμου” στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους που γίνεται στη χώρα μας!

7Ply Project λέγεται το ετήσιο, διεθνές φεστιβάλ που διοργανώνεται τα τελευταία 9 χρόνια από την Propaganda Rollin Co, την πρώτη εταιρεία skate στην Ελλάδα, με έδρατη Θεσσαλονίκη και έχει ως στόχο τη διάδοση της “street culture” και την ανάδειξη σύγχρονων μορφών τέχνης.

Ονομάστηκε, δε, έτσι επειδή η πιο διαδεδομένη τεχνοτροπία κατασκευής σανίδων skate είναι η ένωση επτά φύλλων ξύλου με κόλα, γνωστή ως 7ply construction.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σαββατοκύριακο, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, στην Τούμπα, με τα εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας αλλά και skateboards τα οποία, περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, μεταμόρφωσαν σε έργα τέχνης. Το Φεστιβάλ υλοποιείται με την υποστήριξη του Monster Energy, της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 και της τέταρτης Δημοτικής Κοινότητας.

“In the dead of night, I feel creative and alive” γράφει στην σανίδα του ο καλλιτέχνης, Κυριάκος Ασημακόπουλος δίνοντας το “στίγμα” των παιδιών που γυρνάνε στην πόλη πάνω στις ρόδες της σανίδας τους..

Ανεξάντλητη είναι η φαντασία όλων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην έκθεση αφού σανίδα του σκέϊτ μεταμορφώνεται σε… φωτιστικό, άλλη “ντύνεται” με τα χαρακτηριστικά, μαμαδίστικα σεμεδάκια και πολλές γίνονται καμβάδες με έργα ζωγραφικής.

“Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην έκθεση είναι skaters” αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χάρης Καζαντζίδης από την Propaganda Rollin Co, τονίζοντας ότι το 7Ply Project 2014 θα κλείσει στις 6 Δεκεμβρίου, με ένα μουσικό πάρτυ στο Block33.

Μέχρι τότε, στο Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, θα χτυπάει καθημερινά η “καρδιά” της street art με διαγωνισμούς, επιδείξεις skate και δωρεάν μαθήματα για παιδιά, graffiti performance, προβολές και μουσικά δρώμενα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις