Εξαιτίας των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί και των έκτακτων μέτρων κυκλοφορίας που έχουν ληφθεί για το Σαββατοκύριακο, η Εθνική Λυρική Σκηνή μεταφέρει την πρεμιέρα της παραγωγής Μποέμ την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου και τις υπόλοιπες παραστάσεις στις 10, 11, 12, 13, 14, 28, 30 και 31 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Ολύμπια.

Οι θεατές που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις παραστάσεις που μεταφέρονται, θα ενημερωθούν από τα ταμεία του θεάτρου και θα τους δοθεί η δυνατότητα είτε να μεταφέρουν τα εισιτήρια τους, είτε να τα ακυρώσουν και να τους επιστραφούν τα χρήματα.

Ένα από τα πιο κλασικά και δημοφιλή έργα του οπερατικού ρεπερτορίου, η συγκλονιστική «Μποέμ» του Πουτσίνι θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου στο θέατρο Ολύμπια.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή επιστρέφει σε μία από τις παλαιότερες παραγωγές της που αγαπήθηκαν από το κοινό, στην εκδοχή της από τη διάσημη ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμίλερ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών.

Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από νοσταλγικές καρτ-ποστάλ γεμάτες χρώμα, με σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από το Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ, θα ζωντανέψουν και πάλι στο Θέατρο Ολύμπια.

Η υπόθεση αφορά τον έρωτα ανάμεσα στον ποιητή Ροντόλφο και στη ράφτρα Μιμή με φόντο το παγωμένο χριστουγεννιάτικο Παρίσι, από τη στιγμή που συναντιούνται έως το θάνατο της κοπέλας από φυματίωση.

Η «Μποέμ» θεωρείται μια όπερα για τους νέους και γι’ αυτούς που μένουν πάντα νέοι, και συνδυάζει υπέροχο θέαμα, συγκινητική ιστορία, ακραία συναισθήματα και μοναδική μουσική. Πολλοί φίλοι της όπερας τη θεωρούν το πιο κατάλληλο έργο για να γνωρίσει και να αγαπήσει ένας νέος θεατής το λυρικό θέατρο. Ο Πουτσίνι με την μουσική του περιγράφει, μεταφέροντας με τρόπο συγκλονιστικό στον θεατή, όλη την παλέτα των συναισθημάτων -από τον μεγάλο έρωτα έως την απόγνωση.

Η ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμίλερ με τον σκηνογράφο ενδυματολόγο Ενρίκο Γιομπ θέλησαν να παρουσιάσουν μια «Μποέμ» με διαφορετική οπτική στην παραγωγή της Λυρικής που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1997 και αναβιώνει τώρα στο Θέατρο Ολύμπια. Δεν ήθελαν μια Μιμή εξαρχής μελαγχολική και λυπημένη που κεντά λουλούδια και είναι ερωτευμένη με τον ποιητή Ροντόλφο, ενώ ασθενεί και οδεύει προς το θάνατο.

Αντιθέτως επέλεξαν να παρουσιάσουν δύο νέους ανθρώπους που είναι αρραβωνιασμένοι με την ζωή – έφτιαξαν μια ατμόσφαιρα που μεταφέρει τη χαρά της ζωής και της νιότης. «Μποέμ είναι εκείνος που βρίσκεται εκτός της αστικής νοοτροπίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Νέος και καλλιτέχνης μαζί» σημείωνε η Βερτμίλερ σε παλιότερη συνέντευξή της.

Στα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιομπ επιχειρείται μια υπέροχη αναβίωση της παριζιάνικης μποέμικης ατμόσφαιρας του Καρτιέ Λατέν στα τέλη του 19ου, αρχές του 20ού, με επιρροές από την εικονογραφία του Τουλούζ – Λωτρέκ.

Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 30 ευρώ, 40 ευρώ, 50 ευρώ, 60 ευρώ, 65 ευρώ. Παιδικό και φοιτητικό 15 ευρώ. Θέσεις περιορισμένης ορατότητας 10, 15, 20, 30 ευρώ.

Προπώληση: Ταμεία Θεάτρου Ολύμπια – Ακαδημίας 59-61, Αθήνα
Ώρες λειτουργίας Τρίτη – Κυριακή: 09.00-21.00 & Δευτέρα: 09.00-16.00
Τηλ.: 210 3662 100
Ομαδικές πωλήσεις 210 3711 342
www.nationalopera.gr

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις