Η μπαρόκ όπερα «Πιμπινόνε» στο Κέντρο Σταύρος Νιάρχος

Η μπαρόκ όπερα «Πιμπινόνε» στο Κέντρο Σταύρος Νιάρχος
Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και με στόχο να έρθει η όπερα κοντά σε όλους τους πολίτες, παρουσιάζεται στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, καθώς και σε επιλεγμένους χώρους των όμορων δήμων, η παράσταση «Πιμπινόνε» του Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν.

Πρόκειται για μία μονόπρακτη μπαρόκ όπερα, που αποτέλεσε πρότυπο για σειρά ανάλογων έργων και θα παρουσιαστεί στις 20 Δεκεμβρίου στις 18:00, στη μορφή της «Όπερας Τσέπης».

Το έργο, που βρίσκεται στον απόηχο των κωμικών τεχνασμάτων της Κομέντια ντελ άρτε και παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ίωνα Κεσούλη, είναι η ιστορία μίας καπάτσας καμαριέρας, της Βεσπέττα που καταφέρνει να «τυλίξει» έναν πλούσιο και φαντασμένο γέρο, τον Πιμπινόνε και να τον κάνει σύζυγό της.

Στην παράσταση του Σαββάτου (20 Δεκεμβρίου), συμμετέχουν οι μονωδοί Μυρσίνη Μαργαρίτη (Βεσπέττα) και Βαγγέλης Μανιάτης (Πιμπινόνε).

Τη μουσική διεύθυνση και τη συνοδεία στο πιάνο έχει αναλάβει ο Χρύσανθος Αλισάφης. Το σκηνικό υπογράφει ο Γιώργος Κολιός, τα κοστούμια η Αυγή Δελέγκα και τη χορογραφία η Δήμητρα Βλάχου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παράσταση «Πιμπινόνε» θα παρουσιαστεί επίσης στις 31 Ιανουαρίου και 28 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.