Επιβάτης του φλεγόμενου, Norman Atlantic ήταν και η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Δήμητρα Θεοδοσίου, η οποία ταξίδευε με το συγκεκριμένο πλοίο για την Ιταλία, όπου θα είχε προγραμματίσει κάποιες εμφανίσεις, σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Η διάσημη σοπράνο, διεσώθη από τους πρώτους και μεταφέρθηκε στο Λέτσε την Κυριακή
, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, απ’ όπου και κατάφερε να επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, ο συνεργάτης και γραμματέας της Δήμητρας Θεοδοσίου, Αουγκούστο Λομπαρντίνι επιβεβαίωσε ότι η Ελληνίδα σοπράνο βρισκόταν πάνω στο πλοίο, μιας και την περίμενε για τις γενικές δοκιμές του «Ναμπούκο» που θα ανέβει στις 1 και 3 Ιανουαρίου στο Ρίμινι.

Η Δήμητρα Θεοδοσίου γεννήθηκε στη Ζυρίχη από πατέρα Έλληνα και μητέρα Γερμανίδα. Το 1992 έγινε δεκτή στη Σχολή Όπερας της Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου και στη συνέχεια παρακολούθησε πολλά μεταπτυχιακά μαθήματα (master classes) σκηνικής ερμηνείας.

Η Ελληνίδα σοπράνο έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο αξιόλογες ερμηνεύτριες Verdi, στα πλαίσια του εορτασμού για τα 100 χρόνια από τον θάνατο του συνθέτη, ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων το Requiem στη Σκάλα του Μιλάνου, υπό τη διεύθυνση του R. Muti, στο Teatro dell’ Opera της Ρώμης, καθώς και στην Ασίζη και τη Μπολόνια, υπό τη διεύθυνση του Gian Luigi Gelmetti.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις