Τον μόχθο των καθημερινών ανθρώπων που εργάζονται τη νύχτα στην Αθήνα, από τα μεσάνυχτα έως τα χαράματα, αποτυπώνουν- μέσα από περίπου πενήντα φωτογραφίες – ο Γιάννης Κωσταβάρας και ο Παύλος Τσίγκας στη νέα τους έκθεση «After hours» που εγκαινιάζεται σήμερα (7/1) στο Booze Cooperativa.

Το φωτογραφικό τους οδοιπορικό ξεκινά από το Μαρούσι και το Κορωπί, συνεχίζει στου Ψυρρή και καταλήγει στου Ρέντη και στην Ιχθυόσκαλα. Ο φακός τους ακολουθεί τους αφανείς εργάτες της νύχτας, που δουλεύουν σε ταξί, στα πιεστήρια εφημερίδων, στην ψαραγορά, στην κρεαταγορά και σε φούρνους.

Ο Γιάννης Κωσταβάρας αναφέρει χαρακτηριστικά για την έκθεση: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το project, ύστερα από μια δική μου επίσκεψη στην κεντρική αγορά του Ρέντη, στις αρχές του 2014. Ήταν εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στις 3:00 τη νύχτα, όταν ο περισσότερος κόσμος κοιμάται ή διασκεδάζει. Άνθρωποι και εμπορεύματα μαζί, ανθρώπινες σιλουέτες πάνε κι έρχονται στο μισοσκόταδο, παραγγελίες γράφονται στο πόδι… ένας εργασιακός (-)ός! Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να υμνήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους άσημους ήρωες».

Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57 – Αθήνα (στάση Μετρό: Σύνταγμα ή Μοναστηράκι). Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11:00 – 23:00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις