Η βραβευμένη με Πουλιτζερ συγγραφέας Χάρπερ Λι σκοπεύει να εκδώσει το δεύτερο μυθιστόρημά της, περισσότερο από μισό αιώνα μετά το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα, το κλασικό “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια”, ανακοίνωσε σήμερα ο εκδότης της.

Το “Go set a watchman” γράφτηκε τη δεκαετία του 1950 και σε αυτό περιλαμβάνονται χαρακτήρες που πρωταγωνίστησαν στο μοναδικό βιβλίο της που έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με τον εκδοτικό οίκο Harper Publishers, το έργο αυτό θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουλίου.

“Παρουσιάζει την Σκάουτ ως ενήλικη γυναίκα πλέον (σ.σ. στο “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια ήταν παιδί) και το θεώρησα αρκετά αξιοπρεπή προσπάθεια”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η 88χρονη συγγραφέας. “Είμαι κατάπληκτη που θα εκδοθεί μετά από τόσα χρόνια”, πρόσθεσε.

Το “Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια”, η ιστορία των φυλετικών διακρίσεων στην Αλαμπάμα της δεκαετίας του 1930 μέσα από τα μάτια μικρών παιδιών, εκδόθηκε το 1960 σε μια περίοδο που το κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ βρισκόταν στο αποκορύφωμά του. Γυρίστηκε ταινία με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορι Πεκ και σήμερα διδάσκεται υποχρεωτικά σε πολλά αμερικανικά σχολεία και πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις