Τις μαγειρικές τους δεξιότητες θα αναδείξουν επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας εδέσματα που αναμένεται να προκαλέσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για τη διεθνή “αφρόκρεμα” της επαγγελματικής μαγειρικής, η οποία θα παραβρεθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, στο πλαίσιο του εκθεσιακού “διδύμου” Detrop – Oenos.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου, υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της ΔΕΘ-Helexpo.

Οι συμμετοχές είναι 450 από 27 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Ισπανία, η Μάλτα, η Σουηδία και η Σερβία, ενώ 25 διεθνείς κριτές θα κληθούν να αποφασίσουν για τους καλύτερους.

Οι κατηγορίες του 9ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης είναι 37 -chef of the year, school of the year κτλ.- με κορυφαία την Grand Prix Team of the Year, όπου 16 εθνικές ομάδες θα διαγωνιστούν πάνω σε ένα “black box”, ένα άγνωστο καλάθι πρώτων υλών, με τις οποίες θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουν.

Για πρώτη φορά θα στηθούν τρία ολυμπιακά τραπέζια – μπουφέδες, όπου τρεις εθνικές ομάδες, η Νότιος Κορέα, η Κύπρος και το Μαυροβούνιο θα παρουσιάσουν τις τεχνικές μαγειρικής τους, με εδέσματα που προορίζονται μόνο για φωτογράφιση και όχι για κατανάλωση. Πρόκειται για έναν θεσμό που είναι συνήθης σε ολυμπιάδες μαγειρικής διεθνώς.

Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί στο Περίπτερο 16. Οι απονομές βραβείων θα είναι καθημερινές, με κορυφαία διάκριση εκείνη του “black box”, που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ (26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου), θα πραγματοποιηθεί και ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις