Έφυγε το πρωί από τη ζωή ο μουσικός, συνθέτης και στιχουργός Βαγγέλης Βέκιος, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός”.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, ενώ είχε παίξει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η Γιαγιά μου Είχε Ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1».

Συμμετείχε σε μία σειρά μουσικών σχημάτων μεταξύ άλλων στους «Ντέρτι», «Τέσσερις Εποχές», «Blue Light», «Σελάνα» και τους Vavoura Band. Το 2007 ίδρυσε τους «ΕΛΕΛΕΥ» και κυκλοφόρησε έναν ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα και έγραψε τους στίχους και την μουσική.

Ο Βαγγέλης Βέκιος είχε γράψει στο περιοδικό Ήχος & Hi-Fi, καθώς και σε άλλα μουσικά έντυπα. Ηταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της εφημερίδας ΑΥΓΗ με τίτλο «Κόκκινη Καρφίτσα». Παράλληλα, ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων οι 90,2 Αριστερά στα Fm, Κόσμος και Εν Λευκώ.

Υπήρξε από τα πρώτα ιδρυτικά στελέχη του 105,5 Στο Κόκκινο και ο πρώτος διευθυντής προγράμματος από την ίδρυση του σταθμού, το 2006. Ως μουσικός παραγωγός, είχε εργαστεί σε γνωστούς δίσκους της ελληνικής σκηνής, όπως το «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ, το 1993.

Ο Βαγγέλης Βέκιος γεννήθηκε το 1957 στην Κύμη Ευβοίας. Ηταν παντρεμένος με την Αντρι Βασιλειάδου και πατέρας δύο παιδιών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 17:00, στον Καθεδρικό Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, στο Χολαργό.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις