Φως στα μυστικά της κοσμολογίας, από την αρχική «Μεγάλη έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) έως τις έρευνες του μεγάλου επιταχυντή του CERN, θα ρίξει ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητής φυσικής υψηλών ενεργειών Δημήτρης Νανόπουλος, με πέντε μαθήματα για το ευρύ κοινό, τα οποία θα πραγματοποιηθούν κατά το δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου, στο πλαίσιο του Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Στοάς του Βιβλίου.

Τα μαθήματα, που θα γίνονται κάθε Τετάρτη από 17:00 έως 18:30, με έναρξη την Τετάρτη 13 Μαϊου, θα παρουσιάσουν σε απλή γλώσσα τα διαδοχικά βήματα με τα οποία οι επιστήμονες προχώρησαν στην ολοένα βαθύτερη κατανόηση του σύμπαντος, αρχής γενομένης από τον Νεύτωνα.

Η συμβολή του Χιγκς («πατέρα» του ομώνυμου σωματιδίου), η Θεωρία των Πάντων και ο κοσμολογικός πληθωρισμός θα είναι μεταξύ των βασικών θεμάτων.

Το Πρόγραμμα του 26ου Κύκλου των μαθημάτων στη Στοά του Βιβλίου περιλαμβάνει επίσης μαθήματα λογοτεχνίας, νεότερης ελληνικής ιστορίας, για τον Μπρεχτ κ.α.

Η Στοά τού Βιβλίου ιδρύθηκε από τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία (με πρόεδρο τον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη) για να αποτελέσει μια παρέμβαση παιδείας στην πνευματική ζωή των Αθηνών. Το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς τού Βιβλίου» αποτελεί πλέον έναν επιτυχημένο θεσμό διά βίου μάθησης, που ολοκληρώνει ήδη τον όγδοο χρόνο λειτουργίας του.-

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις