«Βούλιαξε» από κόσμο η πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου δόθηκε η πολυαναμενόμενη συναυλία για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της οποίας ερμήνευσε το Αξιον Εστί, ο Σάκης Ρουβάς. Όχι μόνο στην πλατεία, αλλά και στις γύρω καφετέριες και τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών επικράτησε το αδιαχώρητο.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου, μέσα σε αποθέωση και παρατεταμένα χειροκροτήματα. Θερμή ήταν η ανταπόκριση του κοινού και καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας. Ο Σάκης Ρουβάς ανταπέδωσε με ένα σεμνό «ευχαριστώ» στο τέλος της συναυλίας και αφού είχε ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη.

Η εκδήλωση προκάλεσε πλήθος σχολίων καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που επιτέθηκαν στο Σάκη Ρουβά για την απόφασή του να ερμηνεύσει δηλαδή το Αξιον Εστί, ενώ άλλοι τον υπερασπίστηκαν με πάθος

Κάποια μικρή ένταση δημιουργήθηκε όταν στο πάνω μέρος της πλατείας 40 νεαροί μοίρασαν προκηρύξεις και φώναξαν συνθήματα, αλλά δεν δόθηκε καμία συνέχεια.

Δείτε την ιστορική στιγμή που ο Σάκης Ρουβάς ερμηνεύει το Άξιον Εστι:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις