Με έναν μαραθώνιο ποίησης από 21 νέους ποιητές και ποιήτριες, στις 30 Μαϊου στο θέατρο Άττις, ο Θόδωρος Τερζόπουλος εγκαινιάζει το νέο του project με τίτλο «Άταφοι νεκροί» που θα αναπτυχθεί τους επόμενους μήνες στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, με φορείς των δύο αμερικανικών πόλεων.

Στην «καρδιά» του project βρίσκεται η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, την οποία ο σκηνοθέτης θα ανεβάσει στο Wilma Theatre της Φιλαδέλφειας, σε μετάφραση Marianne McDonald, με Αμερικανούς ηθοποιούς και Έλληνες ηθοποιούς του Άττις.

Πάνω στο θέμα «Άταφοι νεκροί» θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια, συνέδρια, συζητήσεις με το κοινό και διαλέξεις από τον ιστορικό Μάρκ Μαζάουερ, τον Γιάννη Κουνέλη και άλλους σημαντικούς δημιουργούς.

Εξάλλου, οι «Άταφοι νεκροί» είναι το θέμα των ποιημάτων που έγραψαν και θα διαβάσουν οι νέοι ποιητές στον μαραθώνιο ποίησης, που διοργανώνει ο Θόδωρος Τερζόπουλος, και επιμελείται ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό. Θέατρο «Άττις», Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο, 30 Μαΐου, ώρα έναρξης 19:00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις