Ένα διήμερο πολιτιστικό φεστιβάλ για τη νεολαία, με δεκάδες καλλιτεχνικά και εναλλακτικά αθλητικά δρώμενα, το οποίο φιλοδοξεί να καταστεί το μεγαλύτερο πολυγεγονός των Βαλκανίων, θα φιλοξενήσει την Δευτέρα 15 και την Τρίτη 16 Ιουνίου η ΔΕΘ – Helexpo.

Πρόκειται για το Street Art Festival (SAF), μια πρωτοβουλία νέων καλλιτεχνών που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη το 2013, προσφέροντας βήμα έκφρασης και προβολής σε νέους καλλιτέχνες.

Στο διήμερο αυτό καλλιτεχνικό πολυγεγονός θα παρουσιάζονται στους χώρους της ΔΕΘ από το πρωί (10.00) μέχρι το βράδυ (01.00) συναυλίες, street art εικαστικές παρεμβάσεις, graffiti, χορός, μουσικά εργαστήρια, από 200 καλλιτέχνες.

Πάνω από 20 ώρες ζωντανής μουσικής με συγκροτήματα που θα εμφανιστούν για πρώτη φορά, πάνω από 40 καλλιτέχνες graffiti σε 100 τ.μ. τοίχου, σεμινάρια και workshops για κόμικς, animation, DJ Scratching, Skate, BMX, παρουσίαση του 3D pen, σεμινάρια χορού, βραβευμένες χορογραφίες στο πλαίσιο ενός live dance show, κ.α.

Την οργανωτική ευθύνη του Φεστιβάλ έχει η ΔΕΘ – Helexpo και η ομάδα του SAF, με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την διοίκηση της ΔΕΘ, πρόκειται για μία γιορτή νεολαίας, με την οποία η Έκθεση θέλει να παρέμβει στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

“Ο πολιτισμός για εμάς αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι, όπως παλιά. Θέλαμε να έρθουμε πιο κοντά στους νέους και στο κοινό της πόλης, κρατώντας ανοιχτή την έκθεση με διάφορα γεγονότα, πέρα από το εκθεσιακό – συνεδριακό κομμάτι” δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας.

Αντίστοιχα, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτού του στόχου, το Φεστιβάλ θα προσελκύσει νέους ανθρώπους και φιλοδοξεί να καταστεί στη μεγαλύτερη γιορτή νεολαίας στα Βαλκάνια. “Θέλουμε να αποκτήσει μεγαλύτερο εύρος σε θεατές και συμμετέχοντες, σε μία εποχή που το έχει ανάγκη η πόλη, η ΔΕΘ και η νεολαία” είπε από την πλευρά του ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΔΕΘ, Αλέξης Τσαξιρλής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της SAF, Αλέξανδρος Μαραντέλος, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα Φεστιβάλ από νέους για νέους και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των γεγονότων που θα το πλαισιώνουν. Η Μαρία Πασχαλίδου, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού του Δήμου, δήλωσαν ότι παρά τα ελάχιστα οικονομικά μέσα, υποστηρίζονται οι νεολαιίστικες πρωτοβουλίες ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την πόλη και χώρος εναλλακτικής έκφρασης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις