Σε λειτουργία έθεσε εκ νέου τη σελίδα του στο Facebook ο δημοφιλής σκιτσογράφος Αρκάς, ο οποίος νωρίτερα είχε αποφασίσει να τη διακόψει, έχοντας δεχθεί διαδικτυακό bullying εξαιτίας σειράς σκίτσων του που κρίθηκαν ότι καταφέρονται εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διαχειριστές της σελίδας ανέφεραν:
“Επαναφέρουμε τη λειτουργία της σελίδας, γιατί η διακοπή της πήρε υπερβολικές διαστάσεις και γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης απ’ όλες τις πλευρές. Ζούμε σε άγριους, τρελούς και επικίνδυνους καιρούς…”.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της σελίδας είχε διακοπεί με απόφαση του Αρκά, εξαιτίας κακοήθους επίθεσης που είχε δεχθεί ο καλλιτέχνης κάτω από ορισμένα σκίτσα που είχε δημοσιεύσει τις προηγούμενες ημέρες.

«Με εντολή του Αρκά η σελίδα αναστέλλει τις αναρτήσεις μέχρι νεοτέρας. Ο διαχειριστής»:
Αυτό ήταν το μήνυμα που εμφανιζόταν στην επίσημη σελίδα του σκιτσογράφου..

Στο πιο πρόσφατο από αυτά τα σκίτσα εμφανίζεται ένας άντρας που λέει: «Έχω εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Είναι άνθρωποι που πατάνε γερά στον αέρα».

Τα επίμαχα σκίτσα και σχόλια απομακρύνθηκαν και φαίνονται να έχουν εξαφανιστεί από το διαδίκτυο, όμως ήδη στα social media είχαν φουντώσει οι αντιδράσεις για την επίθεση που δέχθηκε η σελίδα του σκιτσογράφου.

Πολλοί μιλούν για λογοκρισία, άλλοι ποστάρουν επιθετικά σχόλια εναντίον όσων… φέρονται να πόσταραν άλλα επιθετικά σχόλια, ενώ δημιουργήθηκαν δύο hashtags. Το #Je_suis_Arkas και το #Free_Arkas.

Από την άλλη υπάρχει η πληροφορία που μεταφέρει ο Αλέξανδρος Χαρούλης, ότι ο διαχειριστής πείραζε τα σκίτσα και κυρίως τις «ατάκες» του Αρκά στα επίμαχα σκίτσα που δημοσιεύονταν στις σελίδες εδώ και αρκετές μέρες…

Σε λίγη μόνον ώρα, ο Αρκάς έγινε μάλιστα πρώτο trend στο ελληνικό twitter.

https://www.flash.gr/wp-content/uploads/2015/06/26/arkas2.jpg

Embedded image permalink

#Je_suis_Arkas



Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις