Κλείνει σήμερα στις 10 το βράδυ η αυλαία του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με τη Λίντα Καπετανέα που θα παρουσιάσει την παράσταση RootlessRoot, W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory). Η παράσταση θα δοθεί στην κεντρική αίθουσα του Mεγάρου Χορού Καλαμάτας.

Η Λίντα Καπετανέα έχει στενούς δεσμούς με την Καλαμάτα και κατάγεται από τη Σαϊδόνα της Μεσσηνιακής Μάνης. Με τη RootlessRoot, την ομάδα που έχει δημιουργήσει μαζί με τον Γιόζεφ Φρούτσεκ, έχουν παρουσιάσει επτά παραγωγές σε συνεργασία με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς. Εχουν περιοδεύσει σε πολλές χώρες και έχουν κερδίσει σημαντικά καλλιτεχνικά βραβεία και διακρίσεις. Έχουν, επίσης, εφεύρει μια πρωτότυπη εκπαιδευτική μέθοδο, το Fighting Monkey.

Το σόλο W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory) είναι μια σπουδή στη γυναικεία φύση. Μέσα στο εργαστήριό της, η Φαίδρα απεργάζεται το τραγικό της τέλος. Σαν γλύπτρια κατασκευάζει τον πόθο της, τη θηλυκότητά της, τον πόνο, την αγωνία και τελικά το θάνατο.

Η Φαίδρα των RootlessRoot δεν φοβάται να δημιουργήσει ούτε τη μουσική πάνω σε ένα τεράστιο έγχορδο, μέρος του σκηνικού, ούτε την τεράστια ζωγραφιά ενός θηλυκού συμβόλου που τελικά θα την καταπιεί.