“Αχαρνής”, Alexandra Gravas και “Λυσιστράτη” περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου για το ερχόμενο τριήμερο.

Ειδικότερα, την Αριστοφανική κωμωδία “Αχαρνής” παρουσιάζει το Σάββατο στο Αρχαίο θέατρο Δίου, το “Φιλοθέατον”. Είναι το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη και έχει όλα τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μεγάλου σατυρικού δημιουργού. Την αιχμηρή καταγγελία για τη διαφθορά του δημόσιου βίου, την αηδία του για τους δημαγωγούς που διαφθείρουν τη συνείδηση των πολιτών και πάνω από όλα την αντίθεσή του με την ψύχωση για πόλεμο που κατέλαβε τους Αθηναίους και οδήγησε σε καταστροφή την Αθηναϊκή δημοκρατία.

Ο ποιητής, με όχημα την κωμωδία, σατιρίζει αμείλικτα την πολεμική παράνοια των συμπολιτών του, κραυγάζοντας την επιθυμία του για Ειρήνη και όλα τα αγαθά που την ορίζουν: την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο, τη φροντίδα για το κοινό συμφέρον, την τίμια διαχείριση του δημόσιου ταμείου, την πίστη στις ηθικές αξίες, τον σεβασμό και την αγάπη για την φύση και φυσικά τη χαρά για την ζωή και τον Έρωτα.

Η σκηνοθεσία και απόδοση είναι του Γιάννη Κακλέα, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης και Φάνης Μουρατίδης.

Η γενική είσοδος είναι 15 ευρώ, ενώ η τιμή για ανέργους και παιδιά διαμορφώνεται στα 12 ευρώ.

Την Κυριακή, η εκστατική φωνή της Alexandra Gravas θα ταξιδέψει το κοινό στα μουσικά μονοπάτια των Ελλήνων δημιουργών. Η καλλιτέχνιδα έρχεται στο Φεστιβάλ Ολύμπου ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της ακούσματα Ελλήνων συνθετών, αλλά και μεταφέροντας νοερά όλους στις αλησμόνητες πατρίδες, από τη Σμύρνη μέχρι την πόλη. Η Alexandra Gravas ως Mezzo Soprano εμφανίζεται αυτό τον καιρό σε μεγάλες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και μεταφέρει την πολιτισμική Ελλάδα μέσα από τις συναυλίες της.

Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015 στον αίθριο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας. Συμμετέχουν η ορχήστρα νέων Δίου, η τετραφωνική χορωδία του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου με χοράρχη τη Φιλιώ Σέρβου καθώς και η χορωδία Μικρασιατών Πιερίας. Η μουσική διεύθυνση της συναυλίας είναι του μαέστρου Νίκου Πατρή. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αείμνηστου συνεργάτη επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Δημήτρη Σφήκα. Η γενική είσοδος είναι 5 ευρώ.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, το θεατρικό σχήμα “Εταιρότητα” σε κείμενα και σκηνοθεσία Θωμά Βελισσάρη παρουσιάζει στο Αρχαιολογικό πάρκο του Δίου την παράσταση “Λυσιστράτη-Μια δολιοφθορά”. Το έργο διασκευάζει το γνωστό μύθο της Λυσιστράτης του Αριστοφάνη, προτείνοντας ένα σύγχρονο τρόπο προσέγγισης των Αριστοφανικών κωμωδιών.

Σε μια υπόγεια γιάφκα, στα χρόνια τα εμφυλιακά, λίγο πριν λίγο μετά, ένας θίασος γυναικών οργανώνει αντίσταση εφ΄ όλης της ύλης. Ο στόχος τους είναι ιερός: να απελευθερώσουν τον εξόριστο έρωτα, ενώ το τοπίο είναι ελλαδικό: Αθήνα, Μακρόνησος, Επίδαυρος, Καστοριά, Ύψωμα 2523. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα κ.ά.

Η γενική είσοδος είναι 8 ευρώ ενώ το εισιτήριο ανέργων διαμορφώνεται στα πέντε ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις