Είναι παρουσιαστής στο BBC, συγγραφέας best sellers βιβλίων, με ιδιαίτερο πάθος για ταξίδια και περιπέτεια. Ο Σάιμον Ριβ (Simon Reeve) είναι ομολογουμένως ένας από τους πιο περιπετειώδεις ταξιδιώτες στον κόσμο: Έχει περάσει μέσα από ζούγκλες και ερήμους, από δύσβατες και επικίνδυνες περιοχές ενώ, όπως πληροφορεί στην προσωπική σελίδα του στο facebook, έχει περπατήσει μέσα από ναρκοπέδια, έχει επιβιώσει από ελονοσία, έχει “υιοθετηθεί” από πρώην κυνηγούς κεφαλών και έχει κρατηθεί για κατασκοπεία από την KGB.

Ο 43χρονος παρουσιαστής και περιηγητής, που έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 120 χώρες κι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου τρεις φορές για γνωστές τηλεοπτικές σειρές του BBC, έχει βρεθεί πολλές φορές στη χώρα μας.

Μάλιστα, όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε πιο αγαπημένων προορισμών του, ενώ όπως όλα δείχνουν θα επιστρέψει πολύ σύντομα για επαγγελματικούς λόγους.

Αφορμή είναι η παραγωγή του ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η Ελλάδα με τον Simon Reeve” που θα γυριστεί σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως στην Ακρόπολη, στην Πνύκα, στις Μυκήνες, στην Ολυμπία, στην Κνωσό, στους Δελφούς και στο λιμάνι του Λεχαίου στην Κόρινθο.

Το σχετικό αίτημα απηύθυνε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το BBC, ζητώντας άδεια κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφισης στους παραπάνω και σε άλλους γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε χτες στη συνεδρίαση του ΚΑΣ (τα μέλη του οποίου έδωσαν ομόφωνα το “πράσινο φως”), πρόκειται για δύο κύκλους επεισοδίων, παραγωγής BBC, που θα παιχτούν στις αρχές του 2016 στη βρετανική τηλεόραση ενώ, μέσω δορυφόρου, θα “ταξιδέψουν” σε πολλές ακόμα χώρες.

Καμία από τις αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων δεν έφερε αντίρρηση ως προς το αίτημα, ωστόσο το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (από το οποίο ζητήθηκε άδεια επίσκεψης στις αποθήκες του, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αντικείμενα που βρίσκονται υπό κατάσχεση) δεν έδωσε τη συγκατάθεσή του για “λόγους ασφαλείας, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρους μη προσβάσιμους”.

Ο Σάιμον Ριβ έχει κάνει πολλά ντοκιμαντέρ για άγνωστες περιοχές του κόσμου, επίσης έχει γράψει βιβλία για τη διεθνή τρομοκρατία, τη σύγχρονη ιστορία, αλλά και για τις περιπέτειές του.

Έχει παρουσιάσει γνωστές τηλεοπτικές εκπομπές του BBC, κάποιες από τις οποίες έχουν παιχτεί και στη χώρα μας, όπως “Ακολουθώντας τον Τροπικό του Καρκίνου” και “Ακολουθώντας τον Τροπικό του Αιγόκερω”, ενώ τα βιβλία του “The New Jackals” (1998), “One Day in September” (2000) and “Tropic of Capricorn” (2007) έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο των best sellers από τους New York Times.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις