Ο Μπρους Λι έλεγε ότι «η γνώση της τεχνικής είναι μόνο η αρχή του Κουνγκ Φου. Για να το κατακτήσεις, θα πρέπει να μπεις στο πνεύμα του».

Ένα αφιέρωμα με έξι ταινίες πολεμικών τεχνών από το Χονγκ Κονγκ αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης του Κουνγκ Φου και φέρνει στο Ολύμπιον, στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» (πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη), μεγάλους πρωταγωνιστές, μάστερ του είδους: Μπρους Λι, Τζάκι Τσαν, Τζετ Λι, Τσακ Νόρις κ.ά.

Το αφιέρωμα, το οποίο διοργανώνει το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι διοργανωτές τονίζουν: «το Hong Kong Economic and Trade Office in Brussels, παρουσιάζει με μεγάλη χαρά το σινεμά του Χονγκ Κονγκ στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη με μακροχρόνια πολιτιστική παράδοση και πλούσια κινηματογραφική ιστορία. Ευχόμαστε πως οι ανταλλαγές αυτές θα προβάλουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Χονγκ Κονγκ κι ότι το ελληνικό κοινό θα έρθει να δει την τόσο ζωντανή ατμόσφαιρα του Χονγκ Κονγκ, αυτού του μοναδικού σημείου συνάντησης Ανατολής και Δύσης».

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει μια επιλογή κλασικών ταινιών Κουνγκ Φου, παραγωγής Χονγκ Κονγκ, από τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90. Ανάμεσά τους, το «Spooky Encounters» του Σάμο Χουνγκ, το «Duel to the Death» του Τσινγκ Σιού-Τονγκ, το «Τζάκι Τσαν: το σκληρό καρύδι της Ανατολής» του Τζάκι Τσαν, η «Εκδίκηση σε πρώτο χρόνο» του Κόρι Γιουέν και το «Κάποτε στην Κίνα ΙΙ» του Τσούι Χαρκ.

Στο αφιέρωμα θα προβληθεί και το κλασικό «Κίτρινος πράκτορας εναντίον της μαφίας», με τους Μπρους Λι και Τσακ Νόρις να παλεύουν στο Κολοσσαίο μέχρι θανάτου, σαν μονομάχοι της αρχαίας Ρώμης.

Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Πρόγραμμα προβολών

Πέμπτη 10/9
20:00 Επίσημη έναρξη και προβολή της ταινίας «Κάποτε στην Κίνα ΙΙ».

Παρασκευή 11/9
20:00 «Εκδίκηση σε πρώτο χρόνο»
22:00 «Τζάκι Τσαν: το σκληρό καρύδι της Ανατολής»

Σάββατο 12/9
20:00 Συζήτηση
22:00 «Κίτρινος πράκτορας εναντίον της μαφίας»

Κυριακή 13/9
20:00 «Spooky Encounters»
22:00 «Duel to the Death».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις