Ζούσε χρόνια, βυθισμένος στη χρήση ναρκωτικών, με το συναίσθημα ότι “δεν χωράει πουθενά” και με ένα ασήκωτο κενό, που τον έκανε να μην θέλει να ξυπνήσει κάθε πρωί. Στην προσπάθειά του να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή, βρέθηκαν στον δρόμο του οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι (ΝΑ), από τους οποίους κρατήθηκε γερά και κατάφερε να είναι πλέον “καθαρός”.

“Η ελπίδα, βλέποντας πρώην χρήστες να τα ‘χουν καταφέρει, μ’ έκανε να συνεχίσω γιατί ήθελα να έχω κι εγώ αυτό που έβλεπα” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 38χρονος Βαγγέλης, μέλος των ΝΑ, με αφορμή το 11ο Πανελλαδικό συνέδριο, που διοργανώνουν από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία, ο Βαγγέλης τονίζει ότι άρχισε από ανήλικος τη χρήση ουσιών για να φτάσει στην ηλικία των 20, στην ενδοφλέβια χρήση ηρωίνης.

“Η ευφορία όμως κράτησε λίγο, τα ναρκωτικά ποτέ δεν έφταναν και ποτέ δε μπορούσα να σταματήσω. Κατάφερα να κρατήσω τη δουλειά μου, έχοντας μέχρι κάποιο σημείο ‘διπλή’ ζωή, προσπαθώντας παράλληλα πολλές φορές, να ‘κόψω’ τις ουσίες. Όταν αποφάσισα να μπω στους ΝΑ, είχα ήδη περάσει τα στερητικά και ένοιωσα ότι μπορώ να βοηθηθώ από τους εθελοντές που ήταν και αυτοί, πρώην χρήστες” αναφέρει ο 38χρονος.

Τώρα πλέον παρομοιάζει τους ΝΑ, ως “ένα ύφασμα στο οποίο όλοι είμαστε κλωστές” και υποστηρίζει με εθελοντική εργασία το έργο τους όπου σημασία έχει μόνο η επιθυμία του χρήστη να ξεφύγει.

“Εμείς ρίχνουμε λάδι στη …φωτιά αυτής της επιθυμίας για απεξάρτηση και είμαστε ανοικτοί σε όλους” καταλήγει, απευθύνοντας ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους χρήστες ουσιών.

Από την πλευρά της, μιλώντας για το επικείμενο συνέδριο, η Κλειώ, επίσης μέλος των ΝΑ, διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην Ελλάδα η πρώτη ομάδα ΝΑ ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα και σήμερα γίνονται 150 συγκεντρώσεις την εβδομάδα σε 18 πόλεις.

“Ακολουθούμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και πολύ ελεύθερο συγχρόνως. Με το συνέδριο, θέλουμε να αναδείξουμε τη δράση μας και να γιορτάσουμε την ανάρρωσή μας” συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις