Σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες, αποχαιρέτησαν σήμερα, την τελειομανή χορογράφο Μαρία Χορς, στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Για τη μεγάλη δασκάλα που σημάδεψε γενιές και γενιές χορευτών και ηθοποιών, μίλησαν μεταξύ άλλων ο γγ της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, η Ιουλίτα Ηλιοπούλου και η στενή της φίλη Αλίκη Καγιαλόγλου.

Τη γυναίκα που συνέδεσε το όνομά της με την ολυμπιακή φλόγα για 70 χρόνια, συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία πολλοί μαθητές και μαθήτριές της, οι πρωθιέρειες Θεοδώρα Σιάρκου, Κατερίνα Διδασκάλου, Μαρία Παμπούκη, Θάλεια Προκοπίου, Ινώ Μενεγάκη, Κατερίνα Λέχου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο Λάμπης Νικολάου, ο Γιάννης Βούρος, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Γιώργος Μεσσάλας, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Νίκος Καραθάνος κ.ά.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Προκόπη Παυλόπουλο εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Προεδρίας, πρέσβης επί τιμή, Γ.Γεννηματάς.

Στεφάνια απέστειλαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Ωδείο Αθηνών, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, οι Έλληνες χορογράφοι, το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΚ Μύρων Μιχαηλίδης κ.λπ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις