Την προσεχή Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η τριήμερη γιορτή των κινημάτων, το 18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης που φέτος θα φιλοξενηθεί στην Αποθήκη 8, στο Λιμάνι.

Το φεστιβάλ ξεκινά στις 18:00 με μια συζήτηση για το προσφυγικό με τον Ozan Mirkan Balpetek, εκ μέρους του Migrant Solidarity Center από την Τουρκία, καθώς και με μέλη του Παλαιστινιακού Συνδέσμου Β.Ελλάδος, του Δικτύου “Σπάρτακος”, της Ομάδας Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών και της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα στον παιδότοπο ο κουκλοθίασος Redicolo θα παρουσιάσει τον “Ρομπέν των Δασών”, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει μια συνέλευση για την οργάνωση δράσεων ενάντια στις παρελάσεις.

Για τις πολλαπλές όψεις του φασιστικού φαινομένου και την οργάνωση του πολυμέτωπου αντιφασιστικού αγώνα θα μιλήσουν τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ ο Γιώργος Τσιάκαλος, ομότιμος καθηγητής του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ και ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για τον επικείμενο πλειστηριασμό του κτιρίου της ΒΙΟΜΕ και συζήτηση για την οργάνωση δράσεων εναντίον του πλειστηριασμού.

Στο ερώτημα “There Is No Alternative”? θα κληθούν να απαντήσουν οι παρευρισκόμενοι στην τελευταία μέρα του φεστιβάλ, αναζητώντας δρόμους για να περάσουν από τις κοινωνικές αντιστάσεις, στη διατύπωση εναλλακτικών λύσεων, σε μια ανοιχτή συζήτηση-συνέλευση με τις κοινωνικές, κινηματικές και πολιτικές συλλογικότητες του Φεστιβάλ.

Στις 19:00 το συνεργατικό βιβλιοπωλείο “Ακυβέρνητες Πολιτείες” διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου “Λαμόγια στο Χακί” του Διονύση Ελευθεράτου με ομιλητές τον συγγραφέα και τους: Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφο (info-war.gr), Πάνο Δημητρούδη (εφημερίδα “Εποχή”), Χρήστο Αβραμίδη, δημοσιογράφο-πολιτικό επιστήμονα.

Σημειώνεται ότι κάθε βράδυ θα πραγματοποιούνται συναυλίες και παραστάσεις και καθημερινά θα λειτουργεί στο χώρο παιδότοπος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις