Φορώντας ένα μπορντό, εφαρμοστό ζακετάκι, με αρκετά κουμπιά ξεκούμπωτα που άφηναν να διαγραφεί το καλοσχηματισμένο ντεκολτέ της, η Δήμητρα Ματσούκα συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η όμορφη ηθοποιός συμμετείχε σε αντιπροσωπεία ανθρώπων του κινηματογράφου που συναντήθηκαν με τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, για το θέμα της επαναφοράς του ειδικού φόρου στα κινηματογραφικά εισιτήρια, που θα αποτρέψει τον «ξαφνικό θάνατο» του ελληνικού κινηματογράφου.

«Η διεκδίκησή σας είναι κορυφαίο κομμάτι του εθνικού πολιτισμού και θα στηρίξω στην κατεύθυνση να υπάρχει Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και μια ισχυρή ελληνική κινηματογραφία για όλους, με βάσει την κοινή συνισταμένη των νομοθεσιών των ευρωπαϊκών χωρών». Αυτά είπε, μεταξύ άλλων, στους κινηματογραφιστές και τους εκπροσώπους κινηματογραφικών φορέων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Εκπρόσωποι από όλες τις γενιές και όλες τις ειδικότητες κινηματογραφιστών παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διεκδίκηση λύσης πολλών προβλημάτων που πλήττουν το ελληνικό σινεμά – με σημαντικότερο το ζήτημα της επαναφοράς του ειδικού φόρου επί των κινηματογραφικών εισιτηρίων για την παραγωγή ελληνικών ταινιών.

«Είναι τιμή της Προεδρίας που είστε εδώ. Αυτή η συνάντηση είναι συνέχεια της προηγούμενης. Χάρηκα που είδα το ψήφισμα των Ευρωπαίων Δημιουργών και αισθάνομαι και εγώ μαζί σας την αγωνία του να υπάρξει κινηματογράφος στη χώρα, που είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια του πολιτισμού μας»
, τόνισε στους κινηματογραφιστές ο κ. Παυλόπουλος.

Οι προσωπικότητες και οι φορείς εξέφρασαν τις απόψεις τους για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός κινηματογράφος. Μάλιστα ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος, στο όνομα όλου του κλάδου, ανέφερε: «Εμείς κρατάμε την Ελλάδα, εμείς κάνουμε πολιτισμό, μας ανήκει η στήριξή σας ως Πολιτεία. Αυτή η χώρα έχει πολιτισμό που είναι παρών. Στην Αμφίπολη ανακαλύπτεται ένα πόδι, ένα χέρι και γίνεται παγκόσμιο γεγονός. Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, είστε εδώ, το νιώθουμε ότι είστε μαζί μας. Ζητάμε αυτό που μας ανήκει».

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία για το τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Σουηδία κ.α. και αναφέρθηκαν επίσης τα πάγια αιτήματα της ελληνικής κινηματογραφίας όπως η μείωση του ΦΠΑ στην κινηματογραφική αίθουσα, η απόδοση του 1,5% από τα τηλεοπτικά κανάλια, η στήριξη της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, θέματα κινηματογραφικής παιδείας κ.ά.

Ανάμεσα στους κινηματογραφιστές που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ήταν, μεταξύ άλλων, οι: Νίκος Κούνδουρος, Κώστας Φέρρης, Λάκης Παπαστάθης, Γιάννης Σμαραγδής, Ρήγας Αξελός, Βασίλης Βαφέας, Κώστας Βρεττάκος, Μανούσος Μανουσάκης, Περικλής Χούρσογλου, Χρήστος Δήμας, Ανδρέας Σινάνος, Δήμητρα Ματσούκα, Τώνης Λυκουρέσης, Σταμάτης Τσαρουχάς, Νίκος Σέκερης, Γρηγόρης Αθανασίου, Κατερίνα Μαρινάκη, Κατερίνα Τζόβα, Αντώνης Μποσκοΐτης και Ντίνος Παναγόκος.

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκπροσώπησε ο Κώστας Λιβιεράτος, ενώ άλλοι εκπρόσωποι φορέων που έδωσαν το «παρών» ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Αντώνης Παπαδόπουλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, Σταύρος Ιωάννου, ο αντιπρόεδρος της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Νίκος Καβουκίδης και η γραμματέας της Ταινιοθήκης Μαρία Κομνηνού, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης, Γιάννης Σιοροβίγκας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δημιουργών Θεατρικών και Οπτικοακουστικών Έργων «ΑΘΗΝΑ» Γιώργος Μυλωνάς, ο γγ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Νίκος Χατζόπουλος, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος, Οδυσσέας Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις