Οι θεατρικές εταιρίες Θέσις και Ηλίας Σακκάς Θεατρικά Σχήματα παρουσιάζουν στο θέατρο ΑΝΕΣΙΣ από τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέχρι την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016, την γαλλική κωμωδία «Ερωτική μονομαχία» των Eugene Scribe και Gabriel Jean Baptiste Ernest Legouvé.

Ένας αναπάντεχος δροσερός θίασος από πέντε νέους πρωταγωνιστές ζωντανεύει αυτή την ανάλαφρη κωμωδία των Scribe και Legouvé, πρότυπο δεξιοτεχνικής γραφής που χαρακτηρίζεται από κομψότητα, χάρη και χιούμορ.

Το έργο περιστρέφεται γύρω από τον έρωτα και τα τεχνάσματα που εκείνος μηχανεύεται για να κατακτήσει τις καρδιές μας, όμως καθώς διαδραματίζεται σε μια πολιτικά ταραγμένη εποχή, στηλιτεύει επίσης, με χιούμορ, τη διαφθορά και το φανατισμό των αντίπαλων παρατάξεων που διαδέχονται η μία την άλλη στην εξουσία.

Τα ταιριαστά και αταίριαστα ζευγάρια που εμφανίζονται, οι μηχανορραφίες, οι μεταμφιέσεις, η δράση και η λεπτή πονηριά, βομβαρδίζουν το θεατή, με σειρά εκπλήξεων ως την τελευταία στιγμή και οδηγούν σε αβίαστο γέλιο αλλά και αυξανόμενη αγωνία για την έκβαση των καταστάσεων.

Οι πέντε ήρωες, όλοι πολύ νέοι άνθρωποι, όμορφοι και ερωτεύσιμοι, αν και αστειεύονται με τη ζωή, βρίσκονται ο καθένας στη δική του δίνη: άλλος στη δίνη του έρωτα, άλλος στη δίνη της πολιτικής του επιλογής, άλλος και στα δύο, κι όλα αυτά κάτω από το βλέμμα του χρόνου που περνά αδυσώπητος.

Μια παράσταση με ζωντανά τραγούδια και πλούσιο εικαστικό περιβάλλον εποχής, με αναφορές στη ζωγραφική και στο χορό.

Η σκηνοθέτης και ηθοποιός Κερασία Σαμαρά μέσα απ’ αυτή την παράσταση, σχολιάζει με χιούμορ το θεατρικό κώδικα που αλλάζει και δοκιμάζεται στο πέρασμα των χρόνων, τη συγγένεια των θεατρικών ειδών μεταξύ τους, καθώς και τα δυσδιάκριτα πια όρια μεταξύ σκηνής και πλατείας.

Λίγα λόγια για το έργο :


Ένας νεαρός, όμορφος επαναστάτης γίνεται το μήλον της έριδος ανάμεσα σε δύο θελκτικές νέες γυναίκες, θεία και ανιψιά, που τον διεκδικούν.

Στη Γαλλία του 1817, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΗ’, οι οπαδοί του έκπτωτου αυτοκράτορα Ναπολέοντα, χαρακτηρίζονται συνωμότες για το παραμικρό.

Έναν τέτοιον νέο και όμορφο ευγενή, εχθρό του βασιλέα, τον Ερρίκο ντε Φλαβινιέλ (Αλέξανδρος Νταβρής), υποθάλπει στον πύργο της η δαιμόνια Κόμισσα ντ’ Οτρεβίλ (Κερασία Σαμαρά). Η ίδια, αλλά και η νεαρή χαριτωμένη ανεψιά της Λεονή (Βίκυ Μαραγκάκη), πιάνονται στα δίχτυα της γοητείας του Ερρίκου. Η Κόμισσα κάνει τα πάντα για να τον διασώσει από τα νύχια του αρχηγού της αστυνομίας Βαρώνου ντε Μονρισάρ (Μιχάλης Μαρκάτης) ο οποίος καταδιώκοντάς τον φθάνει μέχρι τον πύργο της.

Η Κόμισσα συγκρούεται μαζί του και τον παρασύρει με αριστοτεχνική κομψότητα από τη μία παγίδα στην άλλη, ώσπου φυγαδεύει τον Ερρίκο κάτω απ’ τη μύτη του αρχηγού.Στη φυγάδευση αυτή βοηθά ο Γουσταύος ντε Γκρινιόν (Σαράντος Γεωγλερής), πιστός φίλος της Κόμισσας, ο οποίος μετά τις ερωτικές της υποσχέσεις, πείθεται να παραμερίσει τη φυσική του δειλία και να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο, προκειμένου να της φανεί χρήσιμος στη διάσωση του Ερρίκου.

¨..Μας ζωντανεύει ο Έρωτας –πάντα θεατές μου-
Μας λαχταράει ο έρωτας πάντα και παντού..
Έρωτα, Στη δροσούλα των αγρών που χορεύεις
Έρωτά μου, Στου θεάτρου τη Σκηνή που πλανεύεις…¨

(Στίχοι Κερασία Σαμαρά)

Παίζουν με σειρά εμφάνισης :

Σαράντος Γεωγλερής, Αλέξανδρος Νταβρής, Βίκυ Μαραγκάκη, Κερασία Σαμαρά, Μιχάλης Μαρκάτης

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
(από τη Δευτέρα 23/11//2015 μέχρι την Τρίτη 5/1/2016)
Δευτέρα : 21:00
Τρίτη : 21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική είσοδος : 15 €
Φοιτητές, σπουδαστές και άνω των 65 ετών 10 €
Άνεργοι, πολύτεκνοι 5 € για (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε παράσταση)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
110 λεπτά

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις