Έφυγε χθες από τη ζωή ο Γιώργης Ξυλούρης, γιος του Νίκου και της Ουρανίας Ξυλούρη, μουσικός και παραγωγός της εκπομπής «Αόρατος Θίασος» στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο», σε ηλικία 55 ετών.

Ο «Γιώργης του Ψαρονίκου» έπεσε θύμα τροχαίου, χθες το απόγευμα στις 6, κινούμενος με το δίκυκλό του στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Κηφισιά, όταν συγκρούστηκε με ταξί. Εξέπνευσε μερικές ώρες αργότερα, στις 20.55 στο ΚΑΤ, όπου διεκομίσθη.

Με τη μητέρα του Ουρανία, κρατούσαν το δισκοπωλείο «Νίκος Ξυλούρης», στο κέντρο της Αθήνας, που έφερε για δεκαετίες το όνομα του μεγάλου τραγουδιστή.

Οι συνάδελφοί του στον ραδιοφωνικό σταθμό «105.5 Στο Κόκκινο» τον αποχαιρέτησαν γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Γιώργη μας σ’ αυτό το πρώτο κείμενο και με το ξαφνικό χτύπημα του φευγιού σου που να βρεθούν τα λόγια; Μόλις χτες θρηνούσαμε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη που έφυγε πρόωρα απο καντά μας και τώρα έφυγες κι εσύ!
Σύντεκνε ….πως θα το νταγιαντίσουμε;
Καλό ταξίδι Γιώργη μας…καλό ταξίδι…..»

Φίλοι τον αποχαιρετούν στα κοινωνικά δίκτυα, με λόγια αγάπης για τον εκλιπόντα και συμπαράστασης στην μητέρα του Ουρανία, την αδερφή του Ρηνιώ και την οικογένεια του.

Δυο μαντινάδες του Βασίλη Δραμουντάνη αντικατοπτρίζουν την θλίψη για το χαμό του και το ”καλωσόρισμα” του στον κάτω κόσμο από τον πατέρα του Νίκο, τον Αρχάγγελο της Κρήτης..

Ο κάτω κόσμος μ’ ανοιχτές τσι αγκάλες περιμένει ,
Κι έχει μια τάβλα αργυρή ο κύρης σου στρωμένη..

Ω! να χαρώ το γιούδι μου που ‘ρθε να μ ανταμώσει,
Και τη χαρά που μού λείπε, από χρόνους να μου δώσει…

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιώργη Ξυλούρη εξέφρασε το Υπουργείο Πολιτισμού. ″Το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου έβαλε ο Θεός σημάδι τον Γιώργη Ξυλούρη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, την ιδιαίτερη πατρίδα του, τους πολλούς κι αγαπημένους φίλους του, τον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής″ αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Το υπουργείο Πολιτισμού κάνει ιδιαίτερη μνεία στην προσωπικότητα του Γιώργη Ξυλούρη και σημειώνει: ″Αξιοπρεπής, προσηνής και ανθρώπινος, αισιόδοξος και επίμονος, συναινετικός, λειτουργούσε ως πόλος συγκέντρωσης νέων και δημιουργικών δυνάμεων. Όλα όσα έκανε είχαν ένα στόχο: να μεταδίδει τη ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης και ιδιαίτερα στις νέες γενιές″.

Τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Γιώργου Ξυλούρη, ενός ανθρώπου «που είχε τόσα πολλά ακόμα να προσφέρει στον Πολιτισμό με το ήθος και τη γνώση του», εκφράζει το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, και στέλνει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια.

Στο συλλυπητήριο μήνυμα, αναφέρεται πως “ο Γιώργης Ξυλούρης, γιος του θρυλικού Νίκου Ξυλούρη ή Ψαρονίκου, έχασε τη ζωή του αργά το απόγευμα της Πέμπτης 19 Νοεμβρίου 2015, σε τροχαίο δυστύχημα στην Αθήνα. Ήταν μόλις 55 χρόνων. Ανήσυχο κι ευρηματικό πνεύμα με πρωτότυπες μουσικές ιδέες, ραδιοφωνικός παραγωγός του «105,5 στο Κόκκινο» και «88.4 στο Κόκκινο» στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς κι ένας από τους ιδρυτές του σταθμού.

Στην εκπομπή του «Αόρατος Θίασος», παρουσίαζε κυρίως παραδοσιακές μουσικές και όχι μόνο, πολύ συχνά δε, ζωντανά στο στούντιο του σταθμού. Ιδρυτής επίσης μαζί με τη μητέρα του Ουρανία, του ιστορικού δισκάδικου «Νίκος Ξυλούρης» στο κέντρο της Αθήνας, Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου.

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για έναν άνθρωπο που είχε τόσα πολλά ακόμα να προσφέρει στον Πολιτισμό με το ήθος και τη γνώση του και στέλνει στους οικείους του θερμά συλλυπητήρια” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις