Ταινίες μυθοπλαστίας, κινουμένων σχεδίων και ντοκιμαντέρ απ’ όλο τον κόσμο με κοινό θεματικό άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου «Arcadian Screenings» το οποίο διοργανώνει η πόλη της Τρίπολης, η οποία διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 10 έως και τις 13 Δεκεμβρίου στην Τρίπολη αλλά και σε τέσσερις πόλεις και χωριά της Αρκαδίας: Μεγαλόπολη, Τεγέα, Λεβίδι και Δημητσάνα.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ, η 10η Δεκεμβρίου, επιλέχθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή διότι είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως την έχει καθιερώσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, καθώς το «Arcadian Screenings» επιδιώκει να καθιερωθεί ως Κινηματογραφικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και να μετεξελιχθεί σε θεσμό.

Στη διοργάνωση θα φιλοξενηθούν 25 ταινίες από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, από τη Μέση Ανατολή και από την Αφρική με επίκεντρο την προσφυγική κρίση. Στην εξέλιξή του, το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει και διαγωνιστικό μέρος με βραβείο που θα φέρει το όνομα του διεθνώς καταξιωμένου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις