Σχεδόν δύο χρόνια μετά την δεύτερη Ημερίδα για το μπουζούκι, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον Ιανουάριο του 2014, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης θα βρεθεί ξανά με τους φίλους του μπουζουκιού, τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015, στις 20:30, με μια συναυλία αφιερωμένη στους μεγάλους μας συνθέτες Βασίλη Τσιτσάνη και Γιάννη Παπαϊωάννου.

Το Μουσικό Σύνολο Μπουζουκιών «ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ» θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια, τα οποία ο δημιουργός του συνόλου Θανάσης Πολυκανδριώτης ενορχήστρωσε και διασκεύασε, σεβόμενος την αυθεντικότητα των πρώτων εκτελέσεων. Περισσότερα από σαράντα μπουζούκια, με την καθοδήγηση του Θανάση Πολυκανδριώτη, θα συνοδεύσουν καλλιτέχνες έκπληξη αλλά και μόνιμους συνεργάτες του συνθέτη, σε τραγούδια όπως: Ακρογιαλιές-Δειλινά, Πενιές Παπαϊωάννου, Τα ωραία του Τσιτσάνη, Μες στην πολλή σκοτούρα μου, Καπετάν Αντρέα Ζέπο κ.ά.

Ο Αντώνης Μιτζέλος, η Τζώρτζια των Μπλέ, ο Μπάμπης Στόκας, η Χριστίνα Μιχαλάκη, η Αννα Μελίτη, ο Αντώνης Παπαϊωάννου, ο παλαίμαχος σολίστ του μπουζουκιού Γιάννης Μωραΐτης, θα δώσουν λίγο από το προσωπικό τους στυλ σε μια συναυλία γεμάτη ανατροπές.

Τη συναυλία παρουσιάζει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Μανιάτης, για τη ζωή και το έργο των δημιουργών μιλάει ο δημοσιογράφος Κώστας Μπαλαχούτης, ενώ την εθνικομουσικολογική έρευνα για τους λαϊκούς δημιουργούς υπογράφει ο Δημήτρης Σταθακόπουλος δρ Παντείου Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις