Κάτι σας (μας) θυμίζει; Η υπόθεση της ταινίας με τον τίτλο “White Collar” διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο (;) σύμπαν, που οι πολίτες κάνουν τα… πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν μία θέση εργασίας.

Στο νέο τρόπο διεξαγωγή συνεντεύξεων, οι τελικοί υποψήφιοι απαντούν σε ερωτήσεις γύρω από τη θέση που διεκδικούν. Όποιος δίνει τη λάθος απάντηση – συμμετέχει σ’ ένα ιδιόμορφο τύπο ρώσικης ρουλέτας. Έτσι, ο τελικός επιζών εξασφαλίζει και τη θέση εργασίας…

Θα μπορούσε να είναι η …κινηματογραφική εκδοχή και μετεξέλιξη του προ δεκαετίας θεατρικού “Η Μέθοδος Γκρόνχολμ” του Τζόρντι Γκαλθεράν (παίχτηκε με ιδιαίτερη επιτυχία προ δεκαετίας από το “Θέατρο Τέχνης”).

Εδώ, το σενάριο είναι πρωτότυπο και αφορά σε μια ελληνική ταινία, διάρκειας μόλις οκτώ (8!) λεπτών, με κεντρικό θέμα την κρίση και την ανεργία, που κέρδισε το Β’ Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “Sand Dune International Short Film Festival”.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από 19 έως 20 Δεκεμβρίου 2015, στην πόλη Bikaner στη βόρεια Ινδία.

Κάτι… θύμισε και στην κριτική επιτροπή του φεστιβάλ

Τη σκηνοθεσία του “White Collar” υπογράφει η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ναταλία Λαμπροπούλου, και το σενάριο ο απόφοιτος και υπ. διδάκτορας του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Σωτήρης Πετρίδης.

“Η ταινία είναι ιδιαίτερα χαμηλού προϋπολογισμού. Τα έξοδά μας δεν ξεπέρασαν τα …150 (!) ευρώ. Τα γυρίσματα έγιναν σε χώρους του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ -της σχολής μας- και οι ηθοποιοί μετείχαν αφιλοκερδώς… Μπορούμε να δημιουργήσουμε και με λίγα χρήματα” λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η “ευτυχής” -και λόγω της βράβευσης- σκηνοθέτης Ναταλία Λαμπροπούλου.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Μάρτιο και διήρκεσαν μόλις τρεις μέρες!

Η ίδια ομάδα έχει διακριθεί και με προηγούμενες παραγωγές, όπως το “Μπαλόνι”, που ταξίδεψε σε 18 Διεθνή Φεστιβάλ, αποσπώντας δύο βραβεία, και το “e-Social”, το οποίο συνεχίζει ακόμη τη μακρά πορεία του, συμμετέχοντας σε περισσότερα από 30 Διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσμο και κερδίζοντας, μέχρι σήμερα, πέντε βραβεία.

Είναι η ίδια -βραβευμένη ομάδα- που ετοιμάζει αυτή την περίοδο, όπως είπε η σκηνοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μια νέα ταινία -μεγάλου μήκους αυτή τη φορά…

Στο “White Collar” πρωταγωνιστούν οι: Αναστάσης Ροϊλός, Κυριάκος Δανιηλίδης, Ιωάννα Λαμνή και Τάσος Μπαρνιάς. Άλλοι βασικοί συντελεστές, που πλαισιώνουν την ταινία, είναι οι: Θανάσης Κωνσταντόπουλος (Διεύθυνση Φωτογραφίας), η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Τάνια Ναναυράκη (Μοντάζ) και η απόφοιτη του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Κατερίνα Κολλιοπούλου (Σκηνογραφία/Ενδυματολογία), ενώ τη μουσική υπογράφει ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Η παραγωγή της ταινίας είναι του Σωτήρη Πετρίδη και της απόφοιτης του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Ηλέκτρας Αγγελετοπούλου. Asociate Producer είναι η απόφοιτη Τμήματος Κινηματογράφου και υπ. διδάκτορας του ΑΠΘ, Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, ενώ οι φοιτητές Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, Αποστόλης Μπαρουξής και Αναστάσης Πετρέλης είναι στον ήχο και ο Γιάννης Λιόλιος στα ειδικά εφέ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις