Μετά την θερμή ανταπόκριση του κοινού στη παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», που επαναλαμβάνεται φέτος για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (ΜΜΑ) σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, η μουσική και τα τραγούδια του έργου που συνέθεσε ο Μηνάς Ι. Αλεξιάδης και έγραψε ο Γιώργος Γαλίτης κυκλοφορούν σε cd από το ΜΜΑ και την MINOS-EMI.

«Στην παράσταση του “Γύρου του κόσμου σε 80 μέρες”, η σκηνοθετική μου πρόταση είναι να ζήσουμε όλοι μαζί, ως θεατές, με τη μεγαλύτερη δυνατή αληθοφάνεια, το συναρπαστικό αυτό ταξίδι νιώθοντας συνταξιδιώτες του Φιλέα Φογκ στην προσπάθειά του να νικήσει το χρόνο και να κερδίσει το στοίχημα. Καθώς η ιστορία του ήρωά μας ξεδιπλώνεται, εμείς ταξιδεύουμε μαζί του, με το λόγο, τη μουσική, το χορό, τις βιντεοπροβολές σε λαούς, παραδόσεις, έθιμα.

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του χαρακτήρα του, καθώς η φιλία, η εμπιστοσύνη αλλά και ο έρωτας επηρεάζουν τη ορθολογιστική σκέψη του. Σιγά σιγά ανακαλύπτουμε ποια είναι η αληθινή διάσταση των πραγμάτων και ότι αυτή κερδίζεται με την επικοινωνία, τη φιλία, τη γνώση, την εμπιστοσύνη, την αγάπη» γράφει στο σημείωμά της για το booklet του cd η σκηνοθέτις της παράστασης Τατιάνα Λύγαρη.

Ο συνθέτης Μηνάς Ι. Αλεξιάδης δίνει το στίγμα της μουσικής σύνθεσης: «Η μουσική κινείται σε ύφος ποπ, ροκ, σουίνγκ, μπλουζ, μιούζικαλ, “αγγλικού τύπου”, κλασική μουσική κ.ο.κ. καθώς και instrumental μουσικές με τοπικό ή έθνικ χαρακτήρα που δηλώνουν και περιγράφουν το ιδιαίτερο χρώμα κάθε χώρας του ταξιδιού: Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Αίγυπτος, Ινδία, Κίνα, Ιαπωνία και Αμερική. Με ιδιαίτερη φροντίδα έγινε επίσης και ο ηχητικός σχεδιασμός, με ήχους τρένων, πλοίων, ζούγκλας, τρικυμίας, μάχης και με άλλα εφέ. Συνολικά φρόντισα να συνθέσω πρωτότυπες μουσικές και τραγούδια που να απεικονίζουν όλη τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα του συναρπαστικού και συγκινητικού αυτού ταξιδιού…».

Τα τραγούδια και η μουσική ερμηνεύονται από τους ηθοποιούς και τους μουσικούς της παράστασης. Η ηχογράφηση και η επεξεργασία έγιναν στο Ηχογραφικό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο 2015 (Νίκος Εσπιαλίδης-Διευθυντής Ηχογραφικού Κέντρου, Μπάμπης Μπλαζουδάκης-Ηχογράφηση, μίξη ήχου, Γιώργος Μαθιουδάκης-Βοηθός τεχνικός ήχου, Πέτρος Ντεπιάν-Mastering).

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις