Με μια ευχή, την ευχή του Διόνυσου, υποδέχεται τη νέα χρονιά, το Αθέατο Μουσείο, έπειτα από τα έξι θαυμάσια αντικείμενα που ήρθαν στο φως της έκθεσης το 2015. Πρόκειται για έναν αττικό ερυθρόμορφο καλυκωτό κρατήρα με παράσταση Διόνυσου και Νίκης, Σάτυρου και ιματιοφόρων νέων, που εύχονται βίο ευτυχή και νίκη του θανάτου.

Το Αθέατο Μουσείο είναι η επιτυχημένη δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που προβάλλει επιλεγμένες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών. Κάθε δύο μήνες ένα αντικείμενο παρουσιάζεται στους επισκέπτες για πρώτη φορά και ξεδιπλώνει την αφήγηση της άγνωστης ιστορίας του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «Η ευχή του Διόνυσου αναδύθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου στην “αίθουσα του βωμού” (του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016.

Στις 5 και 12 Φεβρουαρίου, και στις 21 Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου, αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ιστορίες και τα πάθη του Διόνυσου, που απολαμβάνει στις αίθουσές του το δικό του διαρκές συμπόσιο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις