Το όραμα του «χρυσού» Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Μιχάλη Μουρούτσου, για τη διοργάνωση μιας μουσικοχορευτικής παράστασης που να συνδυάζει το ταεκβοντό με τον χορό, θα πάρει σάρκα και οστά την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου, εκεί όπου το ταεκβοντό πανηγύρισε την κατάκτηση δύο Ολυμπιακών μεταλλίων το 2004, ο Μιχάλης Μουρούτσος μας καλεί να κάνουμε την κίνησή μας απέναντι στο bullying, την βία στον αθλητισμό, τον ρατσισμό και την διαφορετικότητα.

«Make your move» είναι ο τίτλος της παράστασης, πρωταγωνίστρια της οποίας θα είναι η Raou Team (αθλητές και αθλήτριες των Μιχάλη Μουρούτσου και Γεράσιμου Τσομπάνογλου), ενώ η παρουσίασή της θα γίνει από την Λάουρα Νάργες. Παράλληλα, σε ρόλο guest stars, θα συμμετέχουν οι γυμνάστριες Εύα Χριστοδούλου (Ολυμπιονίκης με ανσάμπλ το 2000) και Ελίνα Ανδριόλα (5η το 2004 στην Αθήνα), οι αθλητές της ενόργανης, Χρήστος Λιμπανοβνός, Νίκος Ηλιόπουλος, Ευαγγελία Πλυτά, Μαρία Σίμου καθώς και ο γνωστός ερμηνευτής της χιπ-χοπ, Ισορροπιστής.

«Ένα όνειρο ετών βρίσκεται λίγο πριν την υλοποίησή του. Πάντα ήθελα να βρω τον τρόπο ώστε να συνδυάσω το ταεκβοντό με τον χορό και να που το όνειρο αυτό, μετά από προετοιμασία σχεδόν 18 μηνών, θα πάρει σάρκα και οστά την Κυριακή 17 Ιανουαρίου. Ειδικά μετά τη συμμετοχή μου στο Dancing With The Stars, είχα μπει σε διαδικασία να δημιουργήσω μια τέτοια παράσταση, η οποία εκτός όλων των άλλων θα περνούσε και διάφορα κοινωνικά μηνύματα. Οι εποχές είναι τέτοιες όπου φαινόμενα όπως αυτά του ρατσισμού, του bullying, της βίας στον αθλητισμού αλλά και του κοινωνικού αποκλεισμού ατόμων με αναπηρίες βρίσκονται δυστυχώς σε έξαρση.

Εμείς, μέσω της παράστασης, προτρέπουμε τους πάντες να αντιδράσουν απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Γιατί η βία είναι το καταφύγιο του αδύναμου και του ανίκανου. Γιατί στους ανθρώπους δεν παίζει ρόλο το χρώμα, οι προτιμήσεις τους, η καταγωγή τους και τα προβλήματά τους, αλλά η ψυχή,η καρδιά και το μυαλό τους. Αυτά είναι τα συστατικά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο», τονίζει ο Μιχάλης Μουρούτσος, ο οποίος θα έχει ενεργό ρόλο στην πρωτοποριακή αυτή παράσταση, τη σκηνοθεσία της οποίας επιμελήθηκε η Έλλη Μερκούρη.

Πως μπορεί όμως να συνδυαστεί ένα μαχητικό άθλημα με τον χορό; «Ο χορός είναι μια μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης. Μέσα από την κίνηση, ο άνθρωπος εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και ως εκ τούτου έρχεται σε ισορροπία. Η ισορροπία από την άλλη, είναι συνώνυμο του ταεκβοντό. Μέσω της πειθαρχίας, οι αθλητές του τακεβοντό μαθαίνουν την ευγένεια, την εντιμότητα, την επιμονή, τον αυτοέλεγχο και το ακατάβλητο πνεύμα, δηλαδή την ταπεινότητα και την ειλικρίνεια. Έτσι δεν δυσκολευτήκαμε να δέσουμε αυτά τα δύο κομμάτια και να δημιουργήσουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, το οποίο θα παρακολουθήσουν περισσότεροι από 4.500 θεατές που θα βρεθούν την Κυριακή στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου. Είναι η πρώτη προσπάθεια ενός εγχειρήματος που θέλουμε ν` αναπτύξουμε και να καθιερώσουμε στα ελληνικά αθλητικά δρώμενα της χώρας μας», τονίζει με έμφαση ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ.

Η μουσικοχορευτική παράσταση γίνεται στο περιθώριο του τουρνουά 5ο Fair Play που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Δάφνης (Μιχάλης Μουρούτσος, Γεράσιμος Τσομπάνογλου, Νίκος Δημητρακόπουλος) το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου και αφορά παιδιά ηλικίας 5-10 ετών. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν περίπου 2.500 παιδιά από 80 συλλόγους της Αθήνας αλλά και της περιφέρειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις