«Η μεγάλη δυσκολία στην τακτική καταβολή της μισθοδοσίας, η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για το μέλλον του Μεγάρου και των εργαζομένων» οδήγησαν το Σωματείο Εργαζομένων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΣΕΟΜΜΑ), μετά τη συνέλευση της 12ης Ιανουαρίου, να προχωρήσει εκ νέου σε δύο τρίωρες στάσεις εργασίας, την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου, (10:00-13:00 και 18:00-21:00), οι οποίες αποτελούν την «αρχή μίας καινούργιας σειράς κινητοποιήσεων».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, το ΔΣ του ΣΕΟΜΜΑ επισημαίνει ότι «κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, οι εργαζόμενοι του Μεγάρου, παρά την ανασφάλεια και το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2015 συνεχίζουν να ζουν με πληρωμές “έναντι” της μισθοδοσίας τους, έφεραν σε πέρας με επαγγελματισμό τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις σε όλες τις αίθουσες αλλά και στο Παγοδρόμιο, ενώ σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων συνέρρευσαν στους χώρους του περισσότεροι από 50.000 θεατές και επισκέπτες». Όμως, «δύο εβδομάδες μετά τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για άμεση λύση, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη».

Επιπλέον, το ΣΕΟΜΜΑ τονίζει ότι μετά την πρόσφατη παράταση, η θητεία του ΔΣ του Οργανισμού με το οποίο το Σωματείο διαπραγματεύεται, λήγει οριστικά την 31η Ιανουαρίου. «Οι εργαζόμενοι απαιτούμε για πολλοστή φορά: Τα δεδουλευμένα μας και την οριστική λύση που θα διασφαλίζει όχι μόνο τις θέσεις εργασίας μας και το αύριο του Οργανισμού, αλλά κυρίως την ίδια και ακόμη καλύτερη ποιότητα λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών για το κοινό. Καμία ανοχή σε άλλη παράταση της αγωνίας μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Λόγω της εξαγγελθείσας στάσης εργασίας από το Σωματείο Εργαζομένων του Οργανισμού, το Μέγαρο Μουσικής ανακοινώνει ότι για την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου:

• Αναβάλλεται η προγραμματισμένη εκδήλωση «άραγε είχαν ατμοκίνητη αντλία οι Πτολεμαίοι;» (διάλεξη του Καθηγητή Θεοδόση Π. Τάσιου στο πλαίσιο του Megaron Plus), και η οποία πλέον θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων θα αρχίσει στις 17.30 της ίδιας ημέρας.

• Μετατίθεται για τις 21.00 η ώρα έναρξης της θεατρικής παράστασης «Ο Γάμος του Φίγκαρο».

• Ακυρώνεται η προγραμματισμένη θεατρική παράσταση «Ο γύρος του Κόσμου σε 80 Μέρες».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις