Με μήνυμα προς τους νέους και τις νέες να μείνουν ασυμβίβαστοι και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει, κήρυξε χθες την έναρξη του πατρινού καρναβαλιού, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ειδικότερα, ο Κώστας Πελετίδης ανέφερε προς τον κόσμο που είχε κατακλύσει την πλατεία Γεωργίου, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες: «Το καλύτερο καρναβάλι στην Ελλάδα, ξεκίνησε. Τα τύμπανα της ειρήνης ηχούν απόψε από την Πάτρα γι’ όλο τον κόσμο. Αν η μισή καρδιά μου, η καρδιά μας, βρίσκεται εδώ σ’ αυτήν την πλατεία, η άλλη μισή χτυπά στο Αιγαίο, εκεί όπου χάνονται καθημερινά παιδικές ψυχούλες εξαιτίας των ιμπεριαλιστών». Και συνέχισε: «Νέες και νέοι, μείνετε ασυμβίβαστοι, διεκδικήστε ό,τι σαν ανήκει, στείλτε το μήνυμα προς κάθε ισχυρό, ότι η ελπίδα είσαστε εσείς, η μόνη γνήσια ελπίδα του λαού για ζωή ολάκερη. Πάμε και πάλι μαζί με αστράτευτο κέφι και ζωντάνια να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της ζωής, να γλεντήσουμε τη ζωή».

Η φετινή τελετή έναρξης χαρακτηρίστηκε σαν ένα ταξίδι από φωνές, κίνηση, τραγούδια και παραδοσιακά κρουστά, όπου ενώθηκαν η Ελλάδα, η Αφρική, η Βραζιλία, το Μεξικό, η Κούβα και η Ιταλία, και κατέληξαν με την ομάδα κρουστών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 της Αθήνας «Ηχόδραση».


Εκτός από την «Ηχόδραση», στην τελετή συμμετείχαν η ομάδα αφρικάνικων κρουστών και χορού Λευτέρης Γρηγορίου και τα κρουστά της, η ομάδα βραζιλιάνικων κρουστών Bloco Swingueira, το κουβανέζικο γκρουπ Havana Tropical, η ομάδα κρουστών με βαρέλια Croussis και μουσικοί σολίστ. Αμέσως μετά ξεκίνησε συναυλία με τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο, όπου φέτος για πρώτη φορά συνέπραξαν μουσικοί από πέντε χώρες, ανάμεσα στους οποίους και 10 Πατρινοί.

Η τελετή έναρξης περιελάμβανε και ρίψη πυροτεχνημάτων, που έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη γιορτινή ατμόσφαιρα της Πάτρας.

Το καρναβαλικό κέφι διήρκησε μέχρι αργά τη νύχτα με ντι τζέι που είχαν αναλάβει τη διασκέδαση στην πλατεία Γεωργίου. Παρουσιάστρια της τελετής έναρξης του πατρινού καρναβαλιού ήταν η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Πηγή βίντεο: Patrastimes.gr