Το αίτημα απελευθέρωσης του Παλαιστίνιου ποιητή Άσραφ Φαγιάντ, επαναφέρει με ανακοίνωσή της η Εταιρεία Συγγραφέων. Ο φυλακισμένος ποιητής κατηγορήθηκε ότι προωθεί την αθεΐα μέσω της ποιητικής συλλογής που εξέδωσε το 2008, με τίτλο ″Οδηγίες Εντός″ και καταδικάστηκε αρχικά σε θάνατο και στη συνέχεια η ποινή του μετατράπηκε σε φυλάκιση οκτώ ετών και 800 βουρδουλιές.

″Οι λέξεις δεν αποτελούν έγκλημα. Η Σαουδική Αραβία οφείλει να ελευθερώσει τον Άσραφ Φαγιάντ, η καταδίκη σε θάνατο του οποίου μετατράπηκε σε βαρύτατη ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και μαστίγωση 800 φορές. Ο Παλαιστίνιος ποιητής πρέπει αμέσως να απελευθερωθεί″ αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2015, το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας του Βερολίνου, εξέδωσε κείμενο υποστήριξης του Άσραφ Φαγιάντ και κάλεσε σε παγκόσμια κινητοποίηση στις 14 Ιανουαρίου υπέρ της απελευθέρωσής του.

Η ανακοίνωση, έρχεται σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Εταιρεία Συγγραφέων, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών, στην οποία ο πρόεδρος της Εταιρείας Δημήτρης Καλοκύρης, τόνισε ότι ″είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ποίηση: την ποίηση όσο ακόμα μπορεί να αποτελεί έναν επιπλέον ορισμό της ελευθερίας″.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις