Με την ταινία «Ιστορία Αγάπης Και Σκότους» της Νάταλι Πόρτμαν, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του διεθνούς φήμης Ισραηλινού συγγραφέα Αμος Οζ, κάνει πρεμιέρα, στις 17 Μαρτίου, η Εβδομάδα Ισραηλινού Κινηματογράφου, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Την ταινία θα παρουσιάσει στο κοινό ο πρωταγωνιστής της, ο Ισραηλινός ηθοποιός Γκιλάντ Καχάνα, ο οποίος και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού.

Στη διάρκεια της εβδομάδας ισραηλινού κινηματογράφου «Ταυτότητες του Ισραήλ-4η Ισραηλινή Εβδομάδα Κινηματογράφου», οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πορεία του Ισραήλ, μέσα από δέκα ταινίες, που καλύπτουν ενα χρονικό φάσμα σχεδόν μισού αιώνα, αλλά και να ξεφυλλίσουν και να αγοράσουν ισραηλινή λογοτεχνία, μεταφρασμένη στα ελληνικά.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ταινιοθήκη «μέσα από δραματικές ιστορίες, ανάλαφρες κωμωδίες ή κοινωνικές κριτικές, ο Έλληνας θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις διαφορετικές πτυχές μιας δυναμικής κοινωνίας που διαρκώς εξελίσσεται. Είτε πρόκειται για ιστορίες αστικής τρέλας (Κανάλι Μπλάουμιλχ), κοινωνική σάτιρα (Αστυνόμος Αζουλάι, Καλό κατευόδιο, Διαγωγή μηδέν), τα τραύματα του Ολοκαυτώματος (Το καλοκαίρι της Αβίγια), τον μποέμ μικρόκοσμο του Τελ Αβίβ (Life According to Agfa), τη σκληρότητα του πολέμου (Κιπούρ, Μποφόρ) ή το βάρος της πρόσφατης ιστορίας (Ιστορία αγάπης και σκότους, Η επίσκεψη της μπάντας), ο θεατής έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Ισραήλ πέρα από στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις