Μια ομάδα Ρώσων «ακτιβιστών» έκαψαν βιβλία του Αμερικανού συγγραφέα Ηένρι Μίλερ στο Κράσνονταρ της νότιας Ρωσίας και αποτύπωσαν την «τελετουργία», όπως την αναφέρουν, σε βίντεο, όπου απεικονίζονται ημίγυμνοι να χορεύουν γύρω από μια φωτιά πετώντας βιβλία στις φλόγες.

Αυτοπροσδιορίζονται ως παγανιστικοί βιβλιόφιλοι Perun (στην Σλαβική μυθολογία ο Perun είναι ο κορυφαίος θεός του κεραυνού και της αστραπής).

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους τα βιβλία του Χένρι Μίλερ εκπροσωπούν έναν διεφθαρμένο δυτικό κόσμο χωρίς ηθικές αξίες: «Το έργο του Χένρι Μίλερ συμβολίζει την ηθική κατάπτωση της Δύσης, όπου κυριαρχεί η συνουσία και η έλλειψη οικογενειακών αξιών» αναφέρουν σε ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα Ugopolis.

Οι νεαροί άντρες αναφέρουν ότι κάποια λογοτεχνικά έργα μπορούν να «διορθωθούν» αν κοπούν μερικές σελίδες, όχι όμως τα βιβλία του Χένρι Μίλερ που θέλουν… κάψιμο στο σύνολό τους.

Κάποιοι καχύποπτοι βέβαια σχολιάζουν ότι πιθανόν να πρόκειται για ένα κόλπο θαυμαστών του συγγραφέα που έχει ως στόχο ακριβώς το αντίθετο από αυτό που φαίνεται: να τραβήξει την προσοχή στο έργο του και να προσελκύσει νέους αναγνώστες.


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις