Κόμικ, Open House Athens, Ιάνης Ξενάκης, Hypnos Project, κορεάτικος κινηματογράφος, τέχνη, θέατρο, μουσική, διαλέξεις, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις, εκδηλώσεις, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, την εβδομάδα 15 – 21 Απριλίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/4

ΟΠΕΡΑ

“Η ΦΟΝΙΣΣΑ” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Για τέσσερις μόνο παραστάσεις, η Λυρική παρουσιάζει ξανά τη «Φόνισσα» του Γιώργου Κουμεντάκη, στην περιστροφική σκηνή της αίθουσας Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη. Ο Γιάννης Σβώλος υπογράφει το ποιητικό κείμενο και συμπυκνώνει την ιστορία της Φόνισσας στα ουσιώδη, κρατώντας ατόφιο τον λόγο του Παπαδιαμάντη και διανθίζοντάς τον με παραδοσιακά μοιρολόγια από την Ήπειρο και την Κρήτη. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:00. Εισιτήρια : Euro15, Euro30, Euro40, Euro55 – Φοιτητικό, Παιδικό: Euro10.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

COMICDOM CON ATHENS 2016
Από την παρθενική εμφάνισή του, το 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens, παραμένει το σημαντικότερο διεθνές φεστιβάλ comics στην Ελλάδα, προσελκύοντας στην περσινή 10η διοργάνωσή του, περισσότερους από 12.000 επισκέπτες. Μπαίνοντας θριαμβευτικά στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22, τηλέφωνο: 2103680900) και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Σίνα 31, τηλέφωνο: 210 3398600)και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50, τηλέφωνο: 210 36 21 601). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, sketch events, προβολές, workshops από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, παιδικό πρόγραμμα, διαγωνισμούς καθώς και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/4

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

OPEN HOUSE ATHENS 2016
Το Open House που μετρά ήδη 3 χρόνια λειτουργίας στην Αθήνα είναι ένας σημαντικός διεθνής θεσμός που έχει στόχο την ανάδειξη και την προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η ιδέα του πρότζεκτ ξεκίνησε από το Λονδίνο το 1992 και σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 35 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Στις 16 και 17 Απριλίου, οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αρχιτεκτονικά διαμάντια της πόλης και να μάθουν την ιστορία που γράφτηκε σε αυτά. Τετρακόσιοι πενήντα εθελοντές θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες σε 91 σύγχρονα και νεοκλασικά κτήρια, όπως το Μουσείο της πόλης των Αθηνών, το Μπάγκειο, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης , το Δημαρχείο της Αθήνας, το Εβραϊκό μουσείο, το Δημοτικό θέατρο Πειραιά, το μουσείο Βορρέ, το κέντρο τέχνης και πολιτισμού Beton 7 και μια σειρά από σημαντικά αρχιτεκτονήματα. Είσοδος ελεύθερη.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΝΗ ΞΕΝΑΚΗ
Ημερίδα αφιερωμένη στον σπουδαίο έλληνα δημιουργό Ιάννη Ξενάκη συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, σε συνεργασία με το Megaron Plus. Το ολοήμερο αφιέρωμα με τίτλο «Ιάννης Ξεννάκης: Μουσική|Αρχιτεκτονική» θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και περιλαμβάνει συνέδριο με ομιλίες διακεκριμένων επιστημόνων (15:30 – 20:00) και συναυλία του διεθνούς φήμης πιανίστα Ερμή Θεοδωράκη, ειδικευμένου στην ερμηνεία των έργων του Ξενάκη (ώρα 21:00). Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333. Εισιτήρια- Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro7, Ζώνη Β: Euro10, Ζώνη Α: Euro15.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

“ΜΟΥΣΙΚΕΣ… ΧΙΑΣΤΕΣ” ΣΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ
Η Δάφνη Ζουρνατζή (κιθάρα, μαντολίνο, φωνή), ο Νικόλας Φορλίδας (κρουστά) και η Ανδριάνα Αγγελοπούλου (μαντολίνο, φωνή) μας συνοδεύουν σε μια περιπλάνηση στο ελληνικό τραγούδι, από τις ρίζες του μέχρι το παρόν του, μέσα από γνωστά και λιγότερο γνωστά κομμάτια. Με προσεγμένες επιλογές κι ενορχηστρώσεις λιτές, η τριμελής ομάδα “συνομιλεί” με την ουσία της μουσικής, από τις μελωδίες του Γιώργου Ζαμπέτα έως τον Δημήτρη Παπαδημητρίου κι από τα παραδοσιακά ηπειρώτικα έως το σύγχρονο, ελληνικό τραγούδι. Αμαξοστοιχία – Θέατρο “Το Τρένο στο Ρουφ”: Λ. Κωνσταντινουπόλεως, Ταύρος, Τηλέφωνο: 2105298922. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 10Euro.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
Μία μεγάλη «Γιορτή Πρασίνου» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου (: 11:00 με 16:00), στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, με διαδραστικά εργαστήρια, πράσινα σεμινάρια, δραστηριότητες για παιδιά και 1000 φυτά που θα φύγουν από το πάρκο για να φτάσουν στα μπαλκόνια της πόλης μας. Ακαδημία Πλάτωνος: Κρατύλου 20-22, Κολωνός. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 18/4

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΥΠΝΟΣ PROJECT ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Το Ύπνος Project είναι ένα σπονδυλωτό πρόγραμμα εκδηλώσεων της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο αποτελείται από μια έκθεση έργων μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης, performances και sleepovers, έναν κύκλο ηχητικών έργων και ζωντανών περιπατητικών δράσεων και μια σειρά διαλέξεων και δημόσιων συζητήσεων. Επίσης, συνοδεύεται από μια ειδική περιοδική έκδοση. Το πρόγραμμα προσεγγίζει το μείζον θέμα του Ύπνου μέσα από καλλιτεχνικές πρακτικές, κείμενα και δημόσιες συζητήσεις που ξεδιπλώνουν τις πιο σύγχρονες αιχμές και εκδοχές του. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος. Τηλέφωνο: 2130178000. Καθημερινά: 12:00 με 21:00. Εισιτήρια στην έκθεση- Κανονικό: 5Euro, Μειωμένο / Φίλοι / Μικρή παρέα (5-9 άτομα): 3Euro, ΑΜΕΑ / συνοδός ΑΜΕΑ / ‘Ανεργοι / 2η επίσκεψη / Μεγάλη παρέα (10 άτομα +): 2Euro, Παιδιά έως 10 ετών: Δωρεάν.

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ DOMINIQUE WOLTON ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, Διευθυντής Ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας (CNRS) ανοίγει τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα « Ας επανεξετάσουμε την πολιτική ». Εδώ και 35 χρόνια, οι έρευνες του Dominique Wolton συμβάλλουν στην ανάδειξη μιας πρωτότυπης αντίληψης της επικοινωνίας που προσδίδει μεγαλύτερο βάρος σ τον άνθρωπο και τη δημοκρατία παρά στην τεχνική και την οικονομία. Συντονισμός : Νίκος Μπακουνάκης, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος – Αuditorium Theo Angelopoulos: Σίνα 31, Τηλέφωνο:21 0339 8600. Στις 19.30. Είσοδος ελεύθερη. Ταυτόχρονη μετάφραση.
Κόμικ, Open House Athens, Ιάνης Ξενάκης, Hypnos Project, κορεάτικος κινηματογράφος, τέχνη, θέατρο, μουσική, διαλέξεις, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις, εκδηλώσεις, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, την εβδομάδα 15 – 21 Απριλίου.,

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 2016 ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κορέας και το Ίδρυμα της Κορέας διοργανώνουν το Φεστιβάλ Κορεατικού Κινηματογράφου 2016, στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Απριλίου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις διακεκριμένες ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους -ένα αστυνομικό θρίλερ (“Α Hard Day”, 2014, διάρκεια 111΄), μία κωμωδία (Secretly, Greatly, 2013, διάρκεια 123΄) και ένα ρομαντικό δράμα (Always, 2011, διάρκεια 106΄), παραγωγής, 2014, 2013 και 2011 και διοργανώνεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 , Ταύρος, Τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550.
Η είσοδος στην προβολή της ταινίας “Α Hard Day” είναι μόνο με Προσκλήσεις και για τις άλλες δύο ταινίες είναι ελεύθερη.

ΤΡΙΤΗ 19/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

“ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ” ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ Μ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης ‘Αρης Βλάχος παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση “Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα”, ένα μουσικό υπερθέαμα, αφιερωμένο στον έρωτα, με την υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου, για μία και μοναδική παράσταση, την Τρίτη 19 Απριλίου, στην κεντρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης. Η εκτέλεση νέων και παλαιότερων συνθέσεων από την οκταμελή ηλεκτρο-κλασσική μπάντα σε πρωτοποριακές ενορχηστρώσεις και εκκεντρικές διασκευές αποτελεί μία νέα μουσική πρόταση βασισμένη τόσο στην υφολογία της jazz big band και στη συμφωνική προσέγγιση του ήχου, όσο και στη μινιμαλιστική αποδόμηση των τραγουδιών. Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206 , Ταύρος , Τηλέφωνο: 210 3463333,210 3418550. Στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου : 12Euro.

“ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΑ” ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Λίγο πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα, το Μέγαρο προτείνει στους φίλους του τη συναυλία “Ελλήνων Αναστάσιμα”, που μας εισάγει στο εορταστικό και πασχαλινό πνεύμα της Ανάστασης. Η φετινή μουσική παράσταση της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Χορωδίας και του Εθνικού Ωδείου είναι αφιερωμένη στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας για την Ανάσταση και συνδυάζει τη βυζαντινή μουσική με τα δημοτικά τραγούδια της Λαμπρής και τους παραδοσιακούς χορούς. Επί σκηνής, η Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Βυζαντινή Χορωδία, η Παραδοσιακή Χορωδία και Ορχήστρα του Εθνικού Ωδείου και οι Μουσικές Ομάδες του 24ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας και του Γυμνασίου Κρηνίδων Καβάλας . Τη “μουσική διήγηση” συμπληρώνει η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων. Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Νικόλας Βαφειάδης. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη. Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20.30. Εισιτήρια- Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro8, Ζώνη Γ: Euro9, Ζώνη Β: Euro15, Ζώνη Α: Euro22, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro30.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ηµέρας Παιδικού Βιβλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλεί τον Απρίλιο έναν συγγραφέα-εικονογράφο και οργανώνει συναντήσεις µε το κοινό καθώς και µε μαθητές. Ερχόμενη από τη Γαλλία ειδικά για αυτή την περίσταση, η εικονογράφος Magali Le Huche θα παρουσιάσει το έργο της, θα συνομιλήσει µε το κοινό, θα υπογράψει βιβλία και θα µας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παιδικών βιβλίων. Γαλλικό Ινστιτούτο: Σίνα 31, Τηλέφωνο:21 0339 8600. Είσοδος ελεύθερη. Παράλληλη μετάφραση.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΤΖΑΒΑΡΑ
Οι Εκδόσεις Νήσος καλούν το κοινό στην παρουσίαση του τιμητικού τόμου για τον ψυχίατρο – ψυχαναλυτή Θανάση Τζαβάρα, «Νευροψυχολογία, Ψυχανάλυση, Μεταίχμιο. Ασυνέχειες / Συνέχεια» (εκδ. Νήσος) σε επιμέλεια Κώστα Πόταγα και Μιχάλη Πετρίδη στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (Ηρακλειδών 66α και Θεσσαλονίκης, Θησείο). Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ (Μεταφράστρια, ποιήτρια), Γιάννης Ζέρβας (Αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής, ΕΚΠΑ), και Γιώργος Παπαδόπουλος (Αφυπηρετήσας καθηγητής Ιατρικής Σχολής, ΕΚΠΑ). Τη συζήτηση διευθύνει ο Γεράσιμος Κουζέλης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, ΕΚΠΑ. Στις 19.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/ 4

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ DIOTIMA ΣΤΟΝ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»
Το σπουδαίο γαλλικό κουαρτέτο Diotima επιστρέφει με ένα πρόγραμμα νυχτερινό, στο πλαίσιο του Hypnos Project της Στέγης. Θα ακούσουμε το Ainsi la nuit του μεγάλου συμφωνιστή του 20ού αιώνα Henri Dutilleux (1916-2013) και το Métamorphoses nocturnes από το πρώιμο έργο του σημαντικού Ούγγρου συνθέτη György Ligeti (1923-2006). Τέλος της συναυλίας αλλά αυγή του μουσικού 20ού αιώνα, το εξαίσιο Verklärte Nacht op.4, του Arnold Schönberg (1874-1951). Ένα έργο αφηρημένης προγραμματικής μουσικής χωρίς λόγια, βασισμένο όμως σε ποίημα του R. Dehmel. Φιλολογικός Σύλλογος “Παρνασσός” : Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8, Τηλέφωνο: 210 3221917, 210 3225310. Στις 21:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 7Euro , Zώνη ΤετARTης / 10Euro – 15Euro – 18Euro, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 9Euro – 12Euro – 15Euro, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 8Euro – 11Euro – 14Euro, ΑΜΕΑ & ‘Ανεργοι: 5Euro, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10Euro.

ΧΟΡΟΣ

GUSTAVO RUSSO TANGO SEDUCCION & REVOLUTION ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο πιο γνωστός και διεθνώς καταξιωμένος χορευτής Τάνγκο, Gustavo Russo πλαισιωμένος από διακεκριμένους χορευτές, ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 20 έως τις 25 Απριλίου για να παρουσιάσει τον πιο αισθησιακό χορό όλων των εποχών: το Αργεντίνικο Τάνγκο. Ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 34, Τηλέφωνο: 2104194550. Εισιτήρια- Α Ζώνη: 30Euro, Β Ζώνη: 25Euro, Γ Ζώνη: 20Euro, Δ Ζώνη: 15Euro.

ΠΕΜΠΤΗ 21/4

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο ΑΓΩΝ ΜΟΥ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ RIMINI PROTOKOLL ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Oι Rimini Protokoll, οι πολυβραβευμένοι ντοκιμενταριστές του ευρωπαϊκού θεάτρου, που έχουν κατά καιρούς φέρει στη σκηνή τους άνεργους Αιγύπτιους μουεζίνηδες ή τους σύγχρονους Αθηναίους “Προμηθείς”, καταπιάνονται με το διαβόητο «Mein Kampf» (Ο Αγών μου, 1925-26). Το πιο καταραμένο μπεστ-σέλλερ του 20ού αιώνα, το δίτομο συγγραφικό πόνημα του Αδόλφου Χίτλερ, αυτός ο συνδυασμός αυτοβιογραφίας και πολιτικού μανιφέστου που έμελλε να γίνει η Βίβλος του γερμανικού εθνικοσοσιαλισμού, είναι το εκρηκτικό υλικό με το οποίο οι Rimini Protokoll επανέρχονται στη Στέγη, δύο χρόνια μετά το «Situation Rooms», το ζωντανό videogame-installation για το εμπόριο όπλων. Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών: Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Ν. Κόσμος, Τηλέφωνο: 2130178000. Στις 20:30. Εισιτήρια- Κανονικό: 15 – 18 – 25 – 36Euro, Μειωμένο ή Μικρή Παρέα, (5-9 άτομα): 11 – 14 – 20 – 29Euro, Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα):9 – 12 – 18 – 27Euro, ΑΜΕΑ & ‘Ανεργοι: 5Euro, Συνοδός ΑΜΕΑ: 10Euro.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ” ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
Η Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Exile Room, συνδιοργανώνουν για δεύτερη χρονιά αφιέρωμα στο ελληνικό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Με τα μάτια ανοιχτά”. Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία επιλογή σημαντικών ελληνικών ντοκιμαντέρ που έχουν σηματοδοτήσει την πορεία του είδους στην Ελλάδα, τρία ντοκιμαντέρ από τη Συρία καθώς επίσης και ταινίες τεκμηρίωσης που βραβεύτηκαν στο φετινό 18ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης. Τεχνόπολις : Πειραιώς 100, Γκάζι . Εισιτήρια- Ημερήσιο 5Euro | Για 4 ημέρες 15Euro.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «ΣΑΙΞΠΗΡ- ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ» ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ARTHENS
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες : στους δυο αυτούς «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας είναι αφιερωμένη η εκδήλωση που διοργανώνει η Εταιρεία Συγγραφέων στις 21 Απριλίου στον Πολυχώρο Arthens, στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου. Για τον Σαίξπηρ θα μιλήσει ο συγγραφέας και κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος και θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κώστας Καστανάς και Μαρία Σκούντζου. Για τον Θερβάντες θα μιλήσει ο συγγραφέας και μεταφραστής Φίλιππος Δρακονταειδής. Η συγγραφέας και εικαστικός Ηρώ Νικοπούλου θα διαβάσει ιστορίες Μπονζάι από το αφιέρωμα στον Δον Κιχώτη που έγινε από το Ιστολόγιο Πλανόδιον-Ιστορίες Μπονζάϊ, και την Books’ Journal, ενώ θα προβληθεί οπτικό και ακουστικό υλικό. Πολυχώρος Arthens: Αιόλου 77 & Ευριπίδου, τηλ.: 210-3609633. Στις 20:00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις