Wedding Singers, Sivert Høyem, Ex Silentio, Ασμα Ασμάτων, Μίκης Θεοδωράκης, Ρέκβιεμ του Βέρντι, τέχνη, θέατρο, μουσική, διαλέξεις, συναυλίες, εικαστικές προτάσεις, εκδηλώσεις, που θα πάτε, τι θα δείτε, τι θα κάνετε στην Αθήνα, την εβδομάδα 6-11 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΟΙ WEDDING SINGERS ΣΤΟ ROOF STAGE ΤΟΥ GAZARTE
Οι Wedding Singers (Θοδωρής Μαυρογιώργης , Λάμπης Κουντουρόγιαννης , Χρήστος Αλεξάκης, Μανώλης Γιαννίκιος) παρουσιάζουν στη σκηνή του Gazarte ένα show, αποδεικνύοντας πως με τα non-stop-mix από ’90s διασκευές μπορούν να μετατρέψουν κάθε εμφάνισή τους στο μεγαλύτερο party της πόλης. Gazarte – Roof Stage: Βουτάδων 32-34, Τηλέφωνο: 2103452277, 2103460347. Στις 22:30. Γενική είσοδος: 8Euro.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ “AGONY IN THE GARDEN” ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Στην αίθουσα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, το DissensoDuo αποτελούμενο από τους Γιώργο Σαμοϊλη, μπαρόκ βιολί και Αλέξη Μαστιχιάδη, τσέμπαλο, θα παρουσιάσουν έργα για δυο βιολιά και τσέμπαλο του 17ου αιώνα, με την σύμπραξη της διακεκριμένης Ολλανδής μπαρόκ βιολονίστας, Antoinette Lohmann. Οι τρεις καλλιτέχνες έρχονται από την Ολλανδία, με διάθεση να δημιουργήσουν μια μυσταγωγική βραδιά, με έντονα εκφραστική και εκκεντρική μουσική. Μεταξύ άλλων θα ακουστούν έργα των Turini, Biber και Castello, που εκπλήσσουν ακόμη και σήμερα με τα εξεζητημένα εφέ, τις απρόσμενες αρμονίες και το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού. Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων : Ερμού 134 , Μοναστηράκι, Τηλέφωνο: 2103252214. Στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10Euro.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

SIVERT HØYEM LIVE ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 117 ACADEMY
Η σχέση του ελληνικού κοινού με τον Sivert Høyem ξεκίνησε πριν 15 χρόνια, με την πρώτη εμφάνιση των Madrugada στο ιστορικό “Ρόδον”. Ο αγαπημένος Νορβηγός καλλιτέχνης, θα είναι και πάλι εδώ, για μια μικρή διαδρομή σε πόλεις της Ελλάδος, που τόσο αγαπά, με full band, σε μια σειρά από μοναδικές συναυλίες. Το setlist θα είναι μια περιπλάνηση σε όλα τα τραγούδια του που αγάπησε το κοινό του, από τις μέρες των Madrugada έως αυτά του πρόσφατου, 5ου, προσωπικού του άλμπουμ, Lioness. Πειραιώς Academy : Πειραιώς 117. Εισιτήρια: 18, 22, 25Euro.

EX SILENTIO ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Οι Ex Silentio θα παρουσιάσουν έργα από συνθέτες, επώνυμους και ανώνυμους, που έζησαν και δημιούργησαν σε ξένους τόπους μέχρι και τον 16ο αιώνα. Σε διάφορες γλώσσες και με διαφορετικές θεματικές, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Ανατολής και Δύσης. Από τους μεγάλους γαλλοφλαμανδούς συνθέτες Ciconia και Du Fay, στην Ιταλία του κρητικού συνθέτη Φραγκίσκου Λεονταρίτη και από τον τροβαδούρο Raimbaut de Vaqueiras, που έζησε στη Θεσσαλονίκη του 13ου, μέχρι τη σεφαραδιτική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro8, Ζώνη Β: Euro12, Ζώνη Α: Euro20.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/4

ΘΕΑΤΡΟ

«ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ» ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, η Όλια Λαζαρίδου ενώνει τις δυνάμεις της με σπουδαστές και απόφοιτους της ιστορικής θεατρικής σκηνής για να ανεβάσουν μαζί στη σκηνή του Υπογείου το «’Ασμα Ασμάτων» του Σολομώντα, στη θρυλική μετάφραση του Γιώργου Σεφέρη. Η παράστασή τους θα έχει τον τίτλο «’Ασμα Ασμάτων-Μία νύχτα κάτω από τα άστρα» . Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Υπόγειο: Πεσμαζόγλου 5, 21 0322 8706. Στις 22:00.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΡΑΨΩΔΙΑ – ΜΑΟΥΤΧΑΟΥΖΕΝ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
H Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη «Κασσιανή», «Ραψωδία για βαρύτονο και ορχήστρα εγχόρδων», «Η μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» (σε μεταγραφή για ορχήστρα εγχόρδων του Δημήτρη Μαραμή). Σολίστ: Τάσος Αποστόλου (μπάσος). Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro6,5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro8,5, Ζώνη Γ: Euro11, Ζώνη Β: Euro20, Ζώνη Α: Euro28, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro40.

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ 25/4

ΘΕΑΤΡΟ

«ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ» ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΝΤΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ
Η Μάνια Παπαδημητρίου τραγουδά, αλλάζει πρόσωπα ανάλογα με τις εποχές, για να δώσει ένα πρόσωπο στην Κυρία Αδαμαντία, μια συνηθισμένη γυναίκα που προσπαθεί να επιβιώσει και να φροντίσει τα παιδιά της, δηλαδή το μέλλον της πατρίδας. Το έργο είναι βασισμένο σε μια πραγματική αλληλογραφία που περίμενε χρόνια την ανακάλυψη της από τον Κωστή Καπελώνη. Ο Παναγιώτης Μέντης μετέτρεψε το πρωτογενές υλικό σε θεατρικό έργο. Η Μάνια Παπαδημητρίου θα δώσει σάρκα και οστά, χιούμορ και συγκίνηση στην Αδαμαντία. Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης. Θέατρο Τέχνης : Υπόγειο Πεσμαζόγλου 5, τηλέφωνο: 2103228706. Στις 20.00.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«ΟΙ ΕΠΤΑ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Στο πνεύμα των ημερών, το κατανυκτικό έργο του Χάυντν «Οι επτά λόγοι του Ιησού στο Σταυρό» παρουσιάζεται στην πιανιστική εκδοχή του από τον διακεκριμένο πιανίστα Νίκο Λαάρη και, μέσα από τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του Γιάννη Μπεχράκη, συνδέεται με το προσφυγικό δράμα. Ο βραβευμένος φωτογράφος του Reuters αφηγείται παράλληλα προσωπικές του εμπειρίες και καταθέτει μαρτυρίες προσφύγων, όπως τις έχουν καταγράψει οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα για τη στήριξη των δράσεών τους σε σχέση με το προσφυγικό. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20.30. Τιμές εισιτηρίων:Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro 5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro 8, Ζώνη Β: Euro 12, Ζώνη Α: Euro 20.

Μ. ΤΡΙΤΗ 26/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

«HUMAN REQUIEM» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Μια διαδραστική «χορογραφημένη» εκδοχή του «Γερμανικού Ρέκβιεμ» του Μπραμς μέσα από την πρωτοποριακή ματιά του Γιόχεν Ζάντιγκ: τα όρια ανάμεσα στο κοινό και τους καλλιτέχνες καταργούνται και η κλασική μορφή της συναυλίας αποδομείται. Ερμηνευτές και ακροατήριο δημιουργούν, και την ίδια στιγμή, γίνονται αποδέκτες μιας μοναδικής εμπειρίας. Τη σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν ολόκληρο το έργο από τη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη θα έχουν 350 θεατές που θα εξασφαλίσουν εισιτήρια για κάθε μια από τις δυο παραστάσεις. 26,27 Απριλίου στις 21:00. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: Euro 10, Γενική είσοδος: Euro 20. Εισιτήριο “Επί σκηνής”: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, 65+: Euro 10, Γενική είσοδος: Euro 20.

“ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ” ΚΑΙ “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ” ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ
Η Σοφία Αβραμίδου τραγουδάει τον “Επιτάφιο” και τα “Λειτουργικά”. Ο Μίκης Θεοδωράκης και τέσσερις παλιοί ρεμπέτες σε δύο κατανυκτικά έργα, την Μεγάλη Τρίτη στον ΙΑΝΟ. Πιάνο: Σάκης Κοντονικόλας. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Ιανός: Σταδίου 24, Τηλέφωνο: 2103217917. Είσοδος 8Euro / Ελάχιστη κατανάλωση 5Euro.

Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 27/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

«GIUSEPPE VERDI: REQUIEM» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Με το αριστουργηματικό «Ρέκβιεμ» του Τζουζέππε Βέρντι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του Κύκλου «Adagio-Μουσική για τις ημέρες του Πάσχα», τη Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Βαθιά κατανυκτική, γεμάτη ανυπέρβλητη δραματικότητα αλλά και έντονο λυρισμό, αυτή η κορυφαία σύνθεση της δυτικής θρησκευτικής μουσικής παρουσιάζεται από την ΚΟΑ στο πλαίσιο της καθιερωμένης πασχαλινής συναυλίας της στο Μέγαρο (μέρος των εσόδων θα διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς). Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, Τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20.30. Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: Euro 6,5, Πολύτεκνοι, 65+: Euro 8,5, Ζώνη Γ: Euro 11, Ζώνη Β: Euro 20, Ζώνη Α: Euro 28, Διακεκριμένη Ζώνη: Euro 40.

“STABAT MATER” ΤΟΥ N. B. PERGOLESI ΣΤΟ ΙΔΙΟΜΕΛΟ
Την Μεγάλη Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 η μεσόφωνος Λίλιαν Τσατσαρώνη και η σοπράνο Μαριμέλ Χρύση τραγουδούν στον Χώρο Τέχνης “Ιδιόμελο” το “Stabat Mater” του Giovanni Battista Pergolesi με την πιανιστική παρουσία της Δήμητρας Κακάκη. Η μουσική παράσταση που θα συντροφεύεται από την ανάγνωση αποσπασμάτων από την Ασκητική του Νίκου Καζαντζάκη. Διαβάζουν: Μανώλης Γιούργος, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου. Ιδιόμελο – Χώρος τέχνης: Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου , Τηλέφωνο: 2106817042. Στις 20:30. Είσοδος: 10 Euro (με κρασί).

Μ. ΠΕΜΠΤΗ 28/4

ΜΟΥΣΙΚΗ

DEAD POETS SHAKESPEARE SONNETS ΣΤΟ CAFE ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Μια ανθολογία σονέτων του κορυφαίου δραματουργού πλαισιωμένα με σύγχρονες μπαλάντες από Pink Floyd, Nirvana, REM, Radiohead, Archive, διασκευασμένες για βιολοντσέλο, μαντολίνο και κιθάρα. Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία που συνδυάζει τις κλασσικές μουσικές φόρμες του βιολοντσέλου και του μαντολίνου με τα μοντέρνα ηχοχρώματα της κιθάρας και τον ποιητικό λυρισμό της Αναγέννησης. Παίζουν οι:Βάσω Ζήσου | βιολοντσέλο και Θοδωρής Οικονομίδης | κιθάρα-μαντολίνο-φωνή, Cafe στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου: Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον, Τηλέφωνο: 2103612519, 2103612190. Στις 21:00.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις