Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε πρόσφατα τον καθηγητή Μποντουέν Ντεσαρνέ αντεπιστέλλον μέλος της στον κλάδο της Φιλοσοφίας και της Ιστορίας των Θρησκειών.

Ο κ. Ντεσαρνέ είναι τακτικό μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου. Γεννήθηκε το 1961 και εξελέγη ακαδημαϊκός σε ηλικία 44 ετών. Φιλόσοφος και ιστορικός των θρησκειών, ο κ. Ντεσαρνέ, διεθνώς αναγνωρισμένος, διετέλεσε ή διατελεί ερευνητής σε πολλές ηπείρους. Συγγραφέας σπουδαίων μονογραφιών, άρθρων και εισηγήσεων σε διεθνή συνέδρια περί του ιουδαϊσμού, του αρχέγονου χριστιανισμού και της φιλοσοφίας της θρησκείας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ακαδημίας, έχει αναδείξει την πρωταρχικότητα της ελληνικής διανόησης ως αποδεκτού διαμορφωτή της φιλοσοφίας όσο και του πνεύματος του πρώιμου χριστιανισμού αλλά και ως χώρου ανάπτυξης της κοινωνικής καλλιέργειας, όπου επιδρά η συγγραφική επικέντρωση του ελληνισμού, αφού οι Γραφές διατυπώθηκαν δευτερογενώς, αλλά και πρωτογενώς, αξιοποιώντας την εσωτερική διαλεκτική του αρχαίου ελληνικού στοχασμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις